2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Nem a genderkultusz miatt semmisültek meg a züllött ősvárosok

Hirdetés

Nem a genderkultusz miatt semmisültek meg a züllött ősvárosok

Habár Szodoma és Gomora pontos helyét csak valószínűsítik, a bibliai leírás szerint az akkor még termékeny Jordán-völgyben helyezkedtek el. Méghozzá, feltételezések szerint, a Holt-tengertől északkeletre, egy kör alakú síkságon, pont ott, ahol ma Tall el-Hammam romjai találhatók. 

Szodoma és Gomora az erkölcsi romlottság és az érte járó súlyos ítélet és bűnhődés máig élő metaforája a zsidó-keresztény kultúrkörben. Létező közép-bronzkori városok lehettek, ám „sok panasz és jajkiáltás” érkezett ellenük a bibliai történet szerint: házasságtörés, gőg, paráznaság. Mivel „bűnük nagyon súlyos”, a haragos Isten alaposan megbüntette a kicsapongó városokat: égből érkező kénköves tűzesővel pusztította el mindkettőt és az egész síkságot.

Volt tűzeső, de nem azért

Tudósok és történészek már korábban lehetségesnek tartották, hogy egy meteorcsapáshoz hasonló természeti esemény pusztíthatta el a városokat. Az elméletnek azonban volt egy nagy hiányossága: sem a helyszínen, sem a közelben nem találtak becsapódásra utaló nyomokat.

Hirdetés

Most sem találtak krátereket, de egy másfél méter vastag elszenesedett rétegben megolvadt kerámiát, elszenesedett maradványokat, ripityára törött csontokat igen. Na és olvadt platinát, irídiumot, nikkelt, aranyat, ezüstöt, cirkóniumot, krómot, gyémántszerű kristályokká összenyomott szenet, amelyek kataklizmaméretű meteorrobbanásra utalnak.

Kutatók szerint a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2021/10/22/nem-a-gender-kultusz-miatt-semmisultek-meg-a-dekadens-osvarosok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hogyan és miért tört ki az iraki háború?

Fred Kaplan amerikai újságíró a közelmúltban megjelent cikkében „az amerikai történelem legnagyobb stratégiai tévedésének” nevezte a …