2024. február 24., szombatMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Misztikus, feminista cápagyűlésre figyeltek fel a tudósok

Hirdetés

Misztikus, feminista cápagyűlésre figyeltek fel a tudósok

Talán sokan a szívünkhöz kaptunk tegnap, mikor megláttuk a kék szuperholdat, de lehet, hogy most is így teszünk, ha megtudjuk, a pörölycápák is a Holdat bámulják! Vagy nem. Az viszont biztos, hogy a nőstény pörölycápák nagy számban gyűlnek össze nyaranta, teliholdkor Francia Polinézia Rangiroa és a Tikehau nevű korallzátonyainál – írja a Livescience.

Mire szolgálnak ezek a misztikus, kicsit feminista jellegű gyűlések? A kutatók több hipotézist is felállítottak, de még nem tudják, melyik a valódi magyarázat.

A Tuamotu szigetcsoportnál egy lagúna ad otthont a fura értekezletnek, aminek során 54 nőstény nagy pörölycápát számoltak össze a kutatók (2020 és 2021 nyarán).

Hirdetés

A cápák több mint fele nem állandó helyi lakos volt, havonta legfeljebb hat napot töltöttek a helyen, legfeljebb öt hónapig.

A nagy pörölycápa magányos faj, így a Rangiroa és a Tikehau korallzátonygyűrű környékén egyidejűleg észlelt nőstények nagy száma azt jelzi, hogy direkt gyűltek itt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/08/31/poroly-capa-nosteny-hold-utod-vadaszat-francia-polinezia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van-e még ereje a családnak?

A társadalmi és kulturális változások az utóbbi évtizedekben különösen felgyorsultak az internetnek és a globalizációnak …