2020. április 1., szerdaMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Minden, amit a lábszagról tudni érdemes

Hirdetés

Minden, amit a lábszagról tudni érdemes

Valószínűleg senkivel nem közlök drámaian újszerű információt, ha azt mondom, amikor az ember egy hosszú nap végén leveszi a cipőjét és a zokniját, nos, nem feltétlenül egy alpesi hegycsúcs kristálytiszta friss levegője fogja megcsapni az orrát. A láb büdösödik, na, ne finomkodjunk. De elgondolkodott már azon, hogy az összes testrésze közül miért éppen a lába büdösödik? És hogy miért tett velünk ilyen csúfságot az evolúció, mi ennek az értelme?

Hirdetés

Nem? Még jó, hogy itt vagyunk.

Az egész problémáról a verejtékmirigyek tehetnek. Ebből a testünkön ízlésesen szétszórva kb. 2-3 millió darab van, és elég fontos funkcióik vannak, a legfontosabb talán az, hogy a testünk hőháztartását igazgatják, konkrétan a hűtésért felelősek. Az izzadással ugye folyadék kerül a bőr felszínére, ami elpárolog – azt pedig fizikaóráról tudjuk, hogy a párolgás folyamata hőelvonással jár. Nem meglepő módon a verejtékmirigyeink a lábunkon, pontosabban a talpunkon helyezkednek el a legsűrűbben, talpanként úgy negyedmillió van belőlük (a legritkábban pedig a hátunkon vannak), és napi szinten kb. Két és fél deci izzadságot termelnek. Tehát a verejték büdös, a talpunk meg sokat izzad, kérdés kipipálva, ugye?

Nem, a helyzet <a href="https://health.howstuffworks.com/skin-care/information/anatomy/question514.htm" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/03/24/minden_amit_a_labszagrol_tudni_erdemes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tudomány alaposan megvizsgálta, terjednek-e finggal a betegségek

A tudomány alaposan megvizsgálta, terjednek-e finggal a betegségek

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …