2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Minden, amit a lábszagról tudni érdemes

Hirdetés

Minden, amit a lábszagról tudni érdemes

Valószínűleg senkivel nem közlök drámaian újszerű információt, ha azt mondom, amikor az ember egy hosszú nap végén leveszi a cipőjét és a zokniját, nos, nem feltétlenül egy alpesi hegycsúcs kristálytiszta friss levegője fogja megcsapni az orrát. A láb büdösödik, na, ne finomkodjunk. De elgondolkodott már azon, hogy az összes testrésze közül miért éppen a lába büdösödik? És hogy miért tett velünk ilyen csúfságot az evolúció, mi ennek az értelme?

Hirdetés

Nem? Még jó, hogy itt vagyunk.

Az egész problémáról a verejtékmirigyek tehetnek. Ebből a testünkön ízlésesen szétszórva kb. 2-3 millió darab van, és elég fontos funkcióik vannak, a legfontosabb talán az, hogy a testünk hőháztartását igazgatják, konkrétan a hűtésért felelősek. Az izzadással ugye folyadék kerül a bőr felszínére, ami elpárolog – azt pedig fizikaóráról tudjuk, hogy a párolgás folyamata hőelvonással jár. Nem meglepő módon a verejtékmirigyeink a lábunkon, pontosabban a talpunkon helyezkednek el a legsűrűbben, talpanként úgy negyedmillió van belőlük (a legritkábban pedig a hátunkon vannak), és napi szinten kb. Két és fél deci izzadságot termelnek. Tehát a verejték büdös, a talpunk meg sokat izzad, kérdés kipipálva, ugye?

Nem, a helyzet <a href="https://health.howstuffworks.com/skin-care/information/anatomy/question514.htm" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/03/24/minden_amit_a_labszagrol_tudni_erdemes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy brazíliai termeszkolónia nagyobb területet foglal el, mint egész Anglia

Egy brazíliai termeszkolónia nagyobb területet foglal el, mint egész Anglia

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …