Naponta minimum kétmilliárd csésze kávé fogy világszerte, a kávékapszulák népszerűsége pedig folyamatosan nő. De sokan kritizálják is ezt a típusú kávét a környezetterhelés miatt, hiszen a kapszulák előállítása energiaigényes, és sok felesleges hulladékot termel.
A zöld városok élharcosa, Hamburg odáig ment, hogy 2016-ban betiltotta a kapszulákat az állami tulajdonú épületekben.
Egy csésze kávé megmondja
A kutatók azonban azt mondják, ahogy a BBC-n olvashatjuk, hogy egy csésze kávé szempontjából a kapszula nem olyan káros, mint a hagyományos kávéfőzés. Tanulmányukban megmérték az üvegházhatású gázok kibocsátását, amit 280 milliliter kávé elkészítése okozhat. Elemezték a teljes előállítási folyamatot a kávébabtól a végső fázisban keletkező hulladék mennyiségéig.
Ez alapján a hagyományos forró vízzel leszűrt kávé termeli a legtöbb szén-dioxidot, mert egy csészére vetítve nagyobb mennyiségű őrölt kávéra és több energiára van szükség a víz forralásához és a kávé melegen tartásához.
A második […]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/01/20/kave-kornyezet-szennyezes-kapszula/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!