2023. május 31., szerdaMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Mikor tűnhet el az ember a Földről?

Hirdetés

Mikor tűnhet el az ember a Földről?

A korai Homo sapiens kb. 250 ezer éve Afrikában jelent meg, aztán Ázsiában és Európában is elterjedt, és átvette a Föld irányítását. De ideje (időnk) nem korlátlan, kérdés, meddig virgonckodhatunk még a Földön? A legoptimistább tanulmányok szerint az emberi fajnak még egymilliárd éve lehet a kék bolygón, ezután a Nap annyira felmelegíti majd, hogy élhetetlenné válik.

Már holnap?

Egymilliárd évvel ezelőtt a Földön az élet mikrobákból állt. A többsejtű élet 600 millió évvel korábban jelent meg, amikor az első szivacsok elszaporodtak. Hogy milyen lesz az élet a Földön egymilliárd év múlva? A Nature Geoscience 2021–es tanulmánya szerint a Föld légköre addigra nagyon kevés oxigént tartalmaz majd, így valószínűleg az anaerob mikrobák lesznek az utolsó földlakók – ezek olyan mikroorganizmusok, amelyeknek nincs szükségük oxigénes környezetre anyagcseréjük és szaporodásuk során, sőt egyes fajaikat az oxigén kifejezetten zavarja is. De mennyi időnk van még addig?

Henry Gee paleontológus szerint az emlősfajok jellemzően egymillió évig élnek, de ez nem feltétlenül vonatkozik az emberekre is. Szerinte

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/03/28/emberiseg-kihalas-aszteroida-jarvany-globalis-felmelegedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyiptom nemrégiben felfedezett ősi munkaműhelyeket, sírokat mutatott be

A területeket Szakkara nekropoliszában találták, amely Egyiptom ókori fővárosának, Memphisnek egy része és az UNESCO …