2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért szexelnek a nők?

Hirdetés

Miért szexelnek a nők?

Ezt az elemi kérdést akár ebben a percben is sokan felteszik a világ bármely fertályán.

De nem volt ez mindig így.

GettyImages-825514888

Fotó: Keystone / Hulton Archive / Getty Images Hungary

A nyugati világban hosszú évszázadokig nem vettek tudomást arról, élvezik-e, vagy hogy mennyire élvezik a nők a szexet. Nem egyszer tabunak számított a téma, és többnyire lényegtelen, jelentőség nélküli szelete volt ez az életnek.

Hirdetés

Aztán elérkezett a XX. század, a fogamzásgátló tabletták, és a szexuális forradalom kora, amikor már nem csak az utódlás, hanem az örömszerzés is nyomós indok lett. A nők számára is.

Hiába érinti az emberiség felét (közvetve minden élő Homo Sapienst), mégis csak az 1950-es években kezdték alaposabban kutatni a nyilvánvaló témát: hogyan élik meg a legintimebb együttléteket a nők?

Szinte robbantak Alfred Kinsey, a szexológia“atyjának”úttörő kutatásai, aki vette a bátorságot és olyat tett, amit addig még senki soha : szisztematikus módszertannal egyerűen megkérdezett nőket és férfiakat. Az orgazmus first ladyje, Virginia Johnson pedig férjével William Masters-szel elsőként hívta fel a figyelmet a szexuális kielégülésre, és annak jelentőségére.

Ott lógott a levegőben a nagy kérdés

Felszabadító eredmények születtek, amelyeket újabbak követtek. Csak egy apróság hibádzott: elfelejtették feltenni a legalapvetőbb kérdést: Miért? Miért szexelnek a nők?

A női szex, de egyáltalán a szexualitás témája, kutatása még ma is sokakat megbotránkoztat. Szégyentelen, tiltott téerületnek, elnyomandó szükségszerűségnek, intim, másra nem tartozó témának számít, igaz egyre kevésbé. Belénk nevelt kulturális kódok sokszor nem tudnak mit kezdeni vele. Mivel évszázadokon keresztül elhallgatták, alig tudunk valamit róla, nem is csoda, hogy megannyi téves elképzelés kapcsolódik hozzá.

Még a szexualitás kutatói is ingoványos talajon járnak.

Ezért is volt nagy horderejű az amerikai Cindy Meston klinikai pszichológus és David Buss evolúciós pszichológus nagy horderejű, provokatív könyve (Miért szexelnek a nők? – A szexuális motivációk megértése a kalandtól a bosszúig, és minden a kettő között), amely merőben új megvilágításba helyezte ezt a szó szerint életbevágóan fontos témát. 

Meston és Buss  a világ minden tájáról származó 1006 nőt kérdezett meg arról, hogy mi motiválja. Nagy meglepetésre 237 különböző (!) okot neveztek meg. Nem 235-öt, vagy 236-ot, hanem pontosan 237-et.

És hogy mik ezek?

Gyorsan elárulom a poént: az okok legtöbbjének

vajmi kevés köze van a romantikához.

Amit eddig gondoltunk, hogy a férfinak szex kell, a nőnek szerelem, egyik pillanatról a másikra elhalványodott, szertefoszlott.

Majd jött a hideg zuhany

A beismerő vallomásokból ugyanis az derül ki, hogy a nők elsősorban fizikai, érzelmi és anyagi okokból szexelnek. Azért, hogy növeljék önbecsülésüket, megtartsák szeretőiket.

Ezek közül is legtöbben (különböző megfogalmazásokban) a puszta fizikai élvezetet tették első helyre. A kéjt, vagy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2021/07/28/miert-szexelnek-a-nok-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mozart zenéje enyhíti az epilepsziát

Mozart zenéje enyhíti az epilepsziát

A Mozart-hatás 1993-ban bukkant fel először a Nature hasábjain, akkor úgy gondolták, hogy okosabb lesz tőle, …