2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért olyan szomorú a vasárnap?

Hirdetés

Miért olyan szomorú a vasárnap?

Florian Ferreri pszichiáter szerint a hétvégi melankólia nem magához a vasárnaphoz kapcsolódik. A „ritmusváltás” a felelős a szomorúságunkért, és sok ember számára a vasárnaputálat egyet jelent a hétköznapok miatt érzett stresszel. 

Ha szombaton bulizni mentünk, akkor sajnos sok fizikai probléma is kapcsolódik a másnaphoz: kialvatlanság, macskajaj és általános fáradtság, levertség. Ha hétfőn dolgozunk, és szorongó alkatúak vagyunk, akkor akár az egész vasárnapunk rámehet a másnaptól való félelemre és stresszre. Főleg, ha pénteken nem sikerült befejeznünk a munkahelyi feladatainkat. De sajnos erre a hétvégi munkavégzés sem megoldás, sőt az meg is betegíthet fizikailag.

Energiavámpírok és porrongy

Az egyedülállók, akik hétköznap keményen dolgoznak, nehéz helyzetben vannak hétvégén, mert egyrészt szeretnének társaságba menni, másrészt a szociális élet nyomasztó is lehet, ha mások problémáival szembesülünk. Egy panaszkodó baráttal eltöltött nap még jobban leszívhatja az embert, mint egy sima munkanap.

Hirdetés

Sajnos ha szombaton elhalasztottuk a házimunkát, akkor ez is vasárnap szakad a nyakunkba, és az ember jogosan érzi, hogy ha másnap vár rá a hivatal, akkor miért nem pihenhet legalább vasárnap (is). Valószínűleg túl rövid a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/08/14/szomoru-vasarnap-stressz-faradtsag-melankolia-seress-rezso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Az 5,4 grammos mintát a Hajabusza–2 szonda gyűjtötte a Ryugu aszteroidáról. Az elemzést a Science …