2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért nem tűnt el a férfimellbimbó?

Hirdetés

Miért nem tűnt el a férfimellbimbó?

Akár feszül, akár csüng (némiképp az életkor és a testedzési szokások függvényében), nehéz belátni, hogy mire is jó. Van-e funkciója? Hát evolúciós haszna? Minden emlős hím egyedének van? Ideje rendet tenni végre!

A történet legegyszerűbb része, hogy miként is került oda egyáltalán. Azt ugyanis pontosan tudjuk. Az emberi embriók a hatodik-hetedik hétig teljesen azonosan fejlődnek, függetlenül az egyedek későbbi nemétől. Igen, kezdetben mindannyian transzneműek vagyunk. De úgy is mondhatjuk akár, hogy

mindenki nőként kezdi az életét.

Hirdetés

Aztán a kilencedik hét környékére az Y-kromoszóma már annyira belelendül a tesztoszteron termeltetésébe, hogy külön utakat vesz a sejtek és az agy fejlődése, így természetesen a nemi szerveké is. Ám a magzati bimbók ekkor morfológiailag már készen vannak, a fiúk esetében még azelőtt tehát, hogy a tényleges funkciójuk kialakulhatott volna.

A didit add ide!

Ha ilyen egyszerű volna az egész, akkor minden emlősnél lenne mellbimbó a hímeken. De nincsen. Általában persze van (sőt, némely hím denevérnek még emlőmirigye is), de azért akadnak figyelemre méltó kivételek.

  • A hím egereknek, patkányoknak nincsen, náluk még az anyaméhben visszafejlődik, pontosabban: pár nap alatt felszívódik – hormonális ellenhatások következtében. Ők is egy kaptafára készülnek az elején, de az első vázlathoz jár varázsradír is.
  • A csődörökön sincs mellbimbó. A teljes igazsághoz tudni kell, hogy a kancáknak a lágytájékon van, vagyis kábé ott, ahol a tehénnek a tőgye. Márpedig a ménes hím tagjain arrafelé egészen más található. (Ennél többet már tényleg nem tudunk segíteni.)
  • Mivel az erszényesek (kenguruk, oposszumok, koalák stb.) mellbimbója az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2021/01/29/miert-nem-tunt-el-a-ferfi-mellbimbo-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem szőröztek, kikosarazták a királynőt

Nem szőröztek, kikosarazták a királynőt

Létezhet-e annál nagyobb elismerés és öröm, mint amikor szülőhazája uralkodója lovaggá ütné az embert? A …