2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért nem nevetnek a világ legboldogabbjai, a finnek?

Hirdetés

Miért nem nevetnek a világ legboldogabbjai, a finnek?

Azt, hogy az emberek nem ugyanolyan boldogok a világ országaiban, az évente megszavazásra kerülő „legboldogabb ország” cím is bizonyítja. Ezt a rangsort már évek óta Finnország vezeti, utána pedig tradicionálisan skandináv országok következnek, és Svájc, Luxemburg, Izrael, Hollandia. Mi sajnos általában az első 50-ben sem vagyunk benne.

Emócióexpresszió

Az érzelmek kifejezése más és más, kultúrától függően. A tudósok közel 2500 nyelven kutattak szemantikai mintázatokat a világ minden tájáról, így derült ki, hogy az érzelmekre utaló kifejezések (például a szorongás, a bánat, a boldogság) nagyon eltérő jelentéssel bírhatnak attól függően, hogy melyik nyelvcsaládból származnak.

A Conversationben ismertetett új tanulmány szerint a lassan már örök boldognak is titulálható Finnországban, ahogy Kínában is, a lakosok kevesebb negatív emóciót fejeznek ki. Az érzelmeket öt afrikai nemzet (Ghána, Nigéria, Dél-Afrika, Tanzánia és Zimbabwe) 1056 résztvevőjénél is elemezték, az eredmények szerint a szokásokban különbségek vannak a nemzeteken belül és közöttük is. A kollektivistább afrikai országok kívánatosabbnak találták a bűntudatot, mint a büszkeséget, és az afrikai országok általában erősebben fejezték ki a pozitív emóciókat, mint a többi náció. 

Hirdetés

A kultúra befolyásolja, hogyan fejezik ki érzelmeiket az emberek, a kínaiak például leginkább sehogy, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/05/26/magany-boldogsag-erzelmek-finnorszag-mexiko-kina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megdöbbentő bejelentés: idegen életre utaló jeleket találhattak a Szaturnusz holdján

A felfedezést a nemrég felbocsájtott új csúcsteleszkóp, a James Webb űrtávcső tette még 2022 novemberében, …