2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért nem elegendő a textilmaszk az omikron ellen?

Hirdetés

Miért nem elegendő a textilmaszk az omikron ellen?

A Covid–19 új mutánsának terjedése miatt az orvosok dupla maszk viselését vagy az N95-ös maszkot javasolják. Az omikron-variáns miatt egyre szaporodó fertőzések következtében az orvosok arra kérik az embereket, hogy hagyják el a textilmaszkot, mert szerintük nem biztos, hogy megfelelő védelmet nyújt a vírus ellen. Ehelyett azt javasolják, hogy párosítsák a szövetmaszkot sebészeti modellekkel, vagy térjenek át erősebb légzőmaszkokra – írja a Wall Street Journal.

A fertőző betegségekkel foglalkozó szakemberek szerint az egyrétegű textilmaszkok, amelyeket sokan kedvelnek a kényelem és a stílus miatt, képesek blokkolni a vírust hordozó nagyobb cseppeket, de nem olyan hatékonyak a kisebb aeroszolokkal szemben vagy a vírust hordozó részecskék blokkolására. A maszk helyes viseléséről korábban itt írtunk.

A KN95-maszkok hatékonysága 

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/01/04/covid-omikron-maszk-n95/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Be lehet-e zárni a pokol kapuját?

Be lehet-e zárni a pokol kapuját?

Az eddigi próbálkozások ugyanis kudarcot vallottak, az alvilági hely pedig mindmáig zavartalanul üzemel. Most azonban az …