2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért (ne) válasszuk az e-könyvet?

Hirdetés

Miért (ne) válasszuk az e-könyvet?

Többen állítják, hogy az e-könyv az egyik legnagyobb közművelődési találmány a Gutenberg-féle könyvnyomtatás innovációja óta, és hogy a következő néhány év során sokak olvasási szokásait fogja teljesen átalakítani. Vagy már át is alakította.

Az e-könyv a kilencvenes években terjedt el a köztudatban, amikor a NuovoMedia Rocket Ebook-ja és a SoftBook Press SoftBook Reader-je megjelent. Ötlete nem új, szinte egyidős a számítógéppel, de az utóbbi húsz évben az elektronikus információ-robbanás, a terjedés egyszerűsödése, a számítógép-alapú kommunikációs hálózatok felpörgették népszerűsödését. És bizony, ma már sokan az e-könyveket választják a „fizikai” könyvek helyett, kérdés, veszélyben van-e a hagyományos könyv?

E-könyv gondok és pozitívumok

Az e-könyv mind információ-hordozóját, mind terjesztését tekintve különbözik a klasszikus könyvtől. Bár használatuk terjed, van probléma velük, például a kötelező technológiai háttér miatt kezelésük kicsit kényelmetlen, és szokatlan a hagyományos könyveken szocializálódóknak, jogilag átláthatatlan (megveszem, mégsem a tulajdonom) és az archiválás is gondot okozhat. 

Hirdetés

Az e-könyv mindig rendelkezésre állhat, ráadásul tartalmát lehet frissíteni és a hagyományos irományok fizikai határait túllépő mennyiségű tartalommal tölthető fel, ami kiterjeszthető, testre szabható.

Rugalmasabb, mint a hagyományos könyv: ha egyszer létrehozták az elektronikus szöveget, terjeszthető és virtuálisan is bárhonnan hozzáférhető, kiadása és terjesztési költségei nem magasak (nincs papír, festék, kötési, csomagolási költség).

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/02/23/e-konyv-papir-konyv-olvasas-memoria/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áttörést hozhat a bőrrák kezelésében egy magyar kutatás

Az elmúlt 15 évben az áttétes melanómában szenvedők hosszú távú életkilátásai az ötszörösére javultak, az …