2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért muszáj tejet tenni a kávéba?

Hirdetés

Miért muszáj tejet tenni a kávéba?

Szomorú hírrel szolgálhatunk az igazi kávérajongóknak: a zamatos, erős feketét tejjel kell inni! Legalábbis ha szeretnénk, hogy gyulladáscsökkentő hatása is legyen. A gyulladás a szervezet válasza a szöveteket károsító veszélyekre, például a baktériumokra, stresszre, de akár az extrém hőmérsékletre is. A krónikus gyulladás növeli a cukorbetegség, a szívbetegség és a rák kockázatát.

Pepita az igazi

A koffein a legtöbbet fogyasztott pszichoaktív anyag a világon, a Föld lakosságának 80 százaléka él vele kávé, tea vagy üdítőitalok formájában. Szerencsére a kávé nemcsak finom, de egészséges is, biológiailag aktív vegyületei, például a koffein, antioxidáns hatásúak, segíthetnek távol tartani a gyulladásokat, a krónikus egészségügyi problémákat, de különösen akkor, ha tejjel keverjük el. Akik több mint hat csésze kávét fogyasztanak naponta, elkerülhetik a 2-es típusú cukorbetegséget és a a Parkinson-kórt is – a rendszeres koffeinfogyasztás nagyjából 25 százalékkal redukálja előfordulásának esélyét.

kávé tele van a polifenoloknak nevezett antioxidánsokkal (ezek semlegesíteni tudják az ártalmas szabad gyököket), amik növényi eredetű másodlagos anyagcseretermékek, és jellemzően a növényi eredetű élelmiszerekben vannak. 

Hirdetés

A tej fehérjében gazdag, és tartalmazza mind a kilenc […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/02/06/kave-gyulladas-polifenol-antioxidans-aminosav/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bizarr időtükrözést valósítottak meg elektromágneses hullámokkal

Ahhoz vagyunk szokva, hogy amikor tükörbe nézünk, az arcunk néz vissza ránk. A tükörképünk elektromágneses …