2021. május 17., hétfőMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért lett ekkora siker a Jerusalema örömtánckihívása?

Hirdetés

Miért lett ekkora siker a Jerusalema örömtánckihívása?

Hozzánk is elért a Jerusalema örömtánc mozgalma. Nemrég épp a Bethesda Gyermekkórház dolgozói készítettek klipet, hogy reményt adjanak szülőknek, gyerekeknek.

A dél-afrikai Master KG és Nomcembo dala már egy éve tarol. A 24 éves előadó a dél-afrikai house műfaj egyik legnagyobbja. A Jerusalema című dalban a gyönyörű hangú Nomcebóval énekel együtt, a végeredmény pedig igencsak népszerű lett: fülbemászó afropopdallam és magával ragadó lüktetés, zseniális vokál hármasa.

A kihívás pedig rémesen egyszerűen hangzik: megmutatni a boldogságot, az afrikaiak, köztük is az angolaiak egyszerűségét. Azt, hogy az élet szép, még a világjárvány idején is. És akkor is, ha semmid nincs.

Hirdetés

Az első verzióban a tányér kapott főszerepet. Az angolai Fenómos do Semba nevű tánccsoport fedezte fel a dalt. Az ötödik születésnapját ünnepelték a dallal, és spontán módon afrikai virtussal kezdtek tányérral a kezükben táncolni.

Pár nap alatt több millióan látták a tányérral bulizó angolai táncosokat.

A nagy kérdés az, hogy mi kell ahhoz, hogy egy dal és tánckoreográfia végigsöpörjön a világon?

Hiszen jól tudjuk, hogy vért izzadnak a marketingesek mindenütt, hogy pénzt és energiát nem sajnálva terméket, szolgáltatást, akár egy dalt eljuttassanak a közönséghez.

Erre fel itt ez a dal, és valami nagyon beütött. Több mint 360 millióan hallgatták meg, és sok száz baráti társaság, munkahelyi közösség tanulta meg a lépéseket, és töltötte fel a videóit a közösségi oldalakra.

Mi lehet a recept?

Először is kell egy

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2021/04/11/miert-lett-ekkora-slager/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Híres állatkerti szökések – loholni kellett a lajhár után

Híres állatkerti szökések – loholni kellett a lajhár után

2020 szeptemberében, hajnalhasadtakor meglépett két kenguru a miskolci állatkertből. Egyikük nem jutott messzire, még a …