2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért gyászolja a fél világ a királynőt?

Hirdetés

Miért gyászolja a fél világ a királynőt?

Az egész világ gyászba borult II. Erzsébet királynő halála óta, és nehezen ocsúdunk fel, noha egy 96 éves ember elhunyta nem lehet sokkoló, ráadásul igazán nem is ismertük őt.

Angliát fekete köd borítja, pedig a szigetország lakói sokszor kritizálták a királynőt (gondoljunk csak Dianára), most mégis mind saját halottjuknak tekintik, és úgy gyászolnak, mintha egy közeli hozzátartozójuk ment volna el.

Lelki háttér

Az egyoldalú kapcsolatokat, ami egy civil személy és egy ismert közéleti személyiség, híresség, celeb között lehet, paraszociális kapcsolatoknak nevezzük. Ilyen egy idol iránti rajongás például.

Michael Cholbi, az egyesült királyságbeli Edinburghi Egyetem filozófusa és etikusa szerint a királynő és alattvalói közötti paraszociális kapcsolat alátámaszthatja a gyász érzését, hiszen nem csak kölcsönös kapcsolatoknál jelentkezhet az elvesztés miatt érzett bánat.

Hirdetés

Egyes kutatók a paraszociális gyászt a világ általános tapasztalatának, a feltételezett szilárd pontok elvesztésének tulajdonítják. Louise Richardson filozófus, a Yorki Egyetem professzora, A Study of Human Emotional Experience szerzője szerint egy személynek erős és megalapozott feltételezései vannak a világról, és ami megzavarja ezt a feltételezett világot, az a veszteség, ami miatt gyászolunk – jelen esetben a királynő halála.

Cholbi szerint nincs abban semmi meglepő, hogy az emberek megsiratják olyan közszereplők elvesztését, akiket ugyan személyesen nem ismertek, de értékeket kötöttek hozzájuk, saját identitásuk […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/09/16/erzsebet-kiralyno-gyasz-pszcihologia-introjekcio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb űrhajósok indultak a Nemzetközi Űrállomásra

Az eredetileg október 3-ra tervezett startot az Ian hurrikán miatt kellett elhalasztani. Húsz éve ez …