2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Michael Sheen a valóságban bekerült Erin Brockovich történetébe

Hirdetés

Michael Sheen a valóságban bekerült Erin Brockovich történetébe

A brit filmsztár, akit olyan kasszasikerekből ismerhetünk, mint az Alkonyat, az Utazók, a Véres gyémánt, a Mennyei királyság vagy az Éjszakai ragadozók, a Távol a világ zajától szomorú szerelmeséről már nem is beszélve, izgalmas vegyszernyomozásba csöppent a valóságban. Amivel Julia Roberts szembesült az Erin Brockovichban, az semmi ahhoz képest, amit Sheen talált.

Kate Beckinsale egykori férje, Michael Sheen Los Angeles-i otthonában szörfözött a neten, amikor megakadt valamin a szeme az internetet böngészve, ez a valami pedig Douglas Gowan neve volt. Gowan veszélyesen sok mérgező vegyszert fedezett fel Dél-Walesben, mezőgazdasági területek közelében.

Sheen felkereste Douglast, aki ekkorra, épp a nyomozása miatt, súlyos beteg volt már. A színész felvette vallomását az elmúlt évtizedekről, és egy sötét titokra derített fényt – olvashatjuk a BBC-n.

Hirdetés

Michael Sheen 2016. december 14-én

Michael Sheen 2016. december 14-én

Fotó: Gregg DeGuire / Getty Images Hungary

Egy furcsa kis állat

A történet 1967-ben kezdődött, amikor Douglast, aki a National Farming Union tanácsadójaként dolgozott, felhívták, hogy nézzen meg egy furcsa borjút egy farmon, Llantrisant közelében, Rhondda Cynon Tafban. Az állatnak, Douglas döbbenetére, három lába volt, a farka hiányzott, ahogy a nemi szerve is.

A férfi a karjába vette a szegény borjút, és arra gondolt, ki kell deríteni, kik tehetnek erről a borzalomról. Sejtette, hogy a Brofiscin Quarry nevű hulladéklerakó, ami mellett a farm is elterült, vegyszerekkel dolgozik. Vízmintákat gyűjtött a lerakóból, és elküldte egy laboratóriumba, ahol azonosították a poliklórozott bifenileket, vagyis PCB-ket.

Ezekről ma már köztudott, hogy nagyon mérgező anyagok, és 151 országban, köztük az Egyesült Királyságban is betiltották előállításukat. De a hatvanas években ez még nem volt evidencia, bőszen használták őket festékekhez, papír előállításához, hogy tűzállóbbá tegyék ezeket a termékeket. A vegyi anyagok nagyrészt egy céghez, a Monsanto nevű amerikai vegyipari óriáshoz kapcsolódtak. Ennek európai üzeme a dél-walesi Newportban volt. A vállalat több ezer tonna PCB-felesleget állított elő, amelyeket […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/06/24/michael-sheen-monsanto-nyomozas-vegyszer-pcb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így csavarják el a szívünket a kutyusaink

A kutyák bájos, szomorú tekintetének titka egy apró izomban, a „levator anguli oculi medialis” (LAOM) …