2023. június 9., péntekMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.09. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Mesterséges intelligenciával távmonitorozzák a globális zátony egészséget

Hirdetés

Mesterséges intelligenciával távmonitorozzák a globális zátony egészséget

A zátonyudvarok puszta homok gyűrűszerű mintázataiból állnak, amik korall folt zátonyok körül fordulnak elő, és jelenlétük könnyen látható a műhold képeken. (A folt zátonyok: kicsi, izolált zátonyok, amik a sziget platform, vagy kontinentális talapzat nyílt fenekéből nőnek fel. Általában partmenti szirtek és korallzátonyok közt jelennek meg. Méretük igen változó, és ritkán érik el a vízfelszínt.)

Simone Franchescini, a tanulmány vezető szerzője, és a Hawaii Egyetem Tengerbiológiai Intézeténének kutatója, azt mondta, hogy a zátonyudvarok fontos indikátorai lehetnek a korall egészségének és vitalitásának, de mostanáig mérésük és nyomon követésük kihívás és időigényes folyamat volt. Most azonban ezzel az új módszerrel globális skálán pontosan azonosítani és mérni tudják a zátonyudvarokat annak az időnek a kis tört része alatt, ami az embernek kellene, hogy teljesítse ugyanazt a feladatot.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230517-ez-az-attores-kulcsfontossagu-lepes-a-termeszetvedelemben.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Grönlandon találhatták meg a globális felmelegedés ellenszerét, ami a söripart is segíti

Grönlandon találhatták meg a globális felmelegedés ellenszerét, ami a söripart is segíti

Évtizedek óta hangoztatják, hogy most van az utolsó alkalom arra, ha szeretnénk megállítani globális felmelegedést, …