Furcsának tűnhet gyorsétteremben salátát rendelni, hiszen aki egészségesen akar élni és táplálkozni, az át sem lépi az ilyen vendéglátóipari egységek küszöbét. De ha már oda kényszerült valaki – társasági nyomásra vagy mert ez esett útba –, mire számíthat, miután kikéri a zöld növények csokrát egy kis öntettel?
A saláták 1987-ben jelentek meg a leghíresebb amerikai gyorséttermekben, amikor beindult a fitnesz-wellness ipar felfutása. Jane Fonda a sarki videótékában hívogatta híveit, akik a tévéedzés után mehettek is salátázni. Ha mást nem találtak, a rengeteg gyorsétterem egyikébe, de vajon egy fast food zöldválogatás lehet-e ugyanolyan natúr, könnyű és zsírmentes, mint z otthon készített változata? Kanadai kutatók szerint a saláták kalóriadúsabbak, sósabbak és zsírosabbak is lehetnek, mint egyes hamburgerek.
Az öntet hibája?
A francia nagy Mac és a cézársaláta versenyében a szendvics 504 kalóriát, 2,2 g sót és 9,2 g telített zsírsavat, a saláta 387 kalóriát, 1,7 g sót és 6,4 g telített zsírsavat tartalmazott. Kevesebb valóban, de 387 kalória egy salátához?
Ez ugyanannyi, mint egy adag, otthon elkészített sült steak és burgonya
– mondja […]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/11/25/gyors-etterem-salata-hamburger-szendvics-kaloria-zsir-so/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!