2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Mekkora az esélye annak, hogy hármas ikreink lesznek?

Hirdetés

Mekkora az esélye annak, hogy hármas ikreink lesznek?

Rúzsa Magdi is hármas ikreket vár, és hogy ennek a különleges áldásnak mekkora az esélye, arra viszonylag pontos adataink vannak. 

Statisztikák szerint idehaza minden hatvanadik szüléskor ikerpár és minden háromezredik szüléskor hármas ikrek jönnek világra. Azaz 90-95 ezer születésből 1200-1500 ikerpár és 25-50 hármas iker. Négyes ikerpárok körülbelül minden második évben lepik meg szüleiket. Ezek az arányok, úgy tűnik, nem változnak lényegesen. 

Az egypetéjű kettős ikrek ritkábbak, mint a kettő- vagy többpetéjűek (csak körülbelül minden negyedik-ötödik iker egypetéjű). Az egypetéjűek genetikailag teljesen egyformák, a kétpetéjűek csak annyira hasonlítanak, mint két testvér, akik egy napon ünneplik a születésnapjukat.

Hirdetés

Az ikrek vagy hármas ikrek fogantatásának esélyét több tényező is megnövelheti.

A lombikbébik sokszor párban érkeznek 

Az egyik az asszisztált megtermékenyítés. Ennek legegyszerűbb módja a peteérés-stimuláció, amely során többszörös peteérés lehet, ami az ikerképződésnek kedvez. A lombikprogramok során kifejezetten magas az ikerszülések aránya. Mégpedig azért, mert gyakran több embriót ültetnek vissza – tudtuk meg dr. Timmermann Gábor […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2021/09/03/mekkora-az-eselye-a-harmas-ikreknek-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mozart zenéje enyhíti az epilepsziát

Mozart zenéje enyhíti az epilepsziát

A Mozart-hatás 1993-ban bukkant fel először a Nature hasábjain, akkor úgy gondolták, hogy okosabb lesz tőle, …