2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Megtalálták a boldogság receptjét, párkapcsolat sem kell hozzá

Hirdetés

Megtalálták a boldogság receptjét, párkapcsolat sem kell hozzá

Dr. Robert Waldinger a Harvard Medical School pszichiátriai klinikai professzora, a Harvard Study of Adult Development igazgatója. Ez az intézet indította 1938-ban a legátfogóbb boldogságkutatási projektet, hogy megfejtse az élet nagy titkát:

mitől vagyunk boldogok?

Hirdetés

Az alanyokat tinédzserkortól időskorig vizsgálták, és rögzítették a testmozgási, étkezési szokásaikat, házassági elégedettségüket, egészségügyi állapotukat fizikailag és mentálisan, valamint az életükben felmerülő nagyobb akadályokat, problémákat is.

A kapcsolódás fontossága

A kérdőívekre, orvosi adatokra, tesztekre támaszkodó végső következtetés szerint a legegészségesebb és legboldogabb résztvevők halmaza egy dologban egyezett: az emberi kapcsolatokban.

Nem a sport, a tudatos táplálkozás, a karrier tette boldoggá az embereket, hanem az őket körülvevő emberek, a barátságok, a felszínes vagy mély pozitív kapcsolódások. Waldinger hozzáfűzte, mindenki szembesül nehézségekkel, veszteségekkel. kihívásokkal, a kérdés, hogy meg tudunk-e küzdeni velük.

A megküzdéshez elengedhetetlenek a jó emberi kötelékek, nem feltétlenül a párkapcsolatok, de a barátságok vagy olyan szeretteink, akikre támaszkodhatunk.  

Mindenkinek szüksége van legalább egy olyan emberre az életében, akiről úgy érzi, hogy védőháló a számára, aki segítene, ha valóban bajba kerülne.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/01/29/boldogsag-kutatas-tanulmany-kapcsolat-dalai-lama-desmond-tutu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bizarr időtükrözést valósítottak meg elektromágneses hullámokkal

Ahhoz vagyunk szokva, hogy amikor tükörbe nézünk, az arcunk néz vissza ránk. A tükörképünk elektromágneses …