2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Megtalálhatták a tüdőrák ellenszerét

Megtalálhatták a tüdőrák ellenszerét

2022-ben 70 ezer magyar betegnél diagnosztizáltak daganatos betegséget, és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatójának korábbi elmondása szerint a tüdőrák a leggyakoribb daganattípus.

Évente 9 ezer ember betegszik meg tüdőrákkal Magyarországon, és 8 ezren meg is halnak benne, így a rák ezen fajtája ellen lenne a legégetőbb szükség az ellenszer feltalálására. A napokban az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) chicagói konferenciáján három hatékony, forradalminak mondható terápiát is bemutattak, és a szakértők szerint közel állnak az áttöréshez.

Amikor orvos lettem, senki sem akart tüdőrákra specializálódni, mert – a legtöbb beteg számára – ez halálos ítélet, és nem volt olyan kezelésünk, amivel megállíthattuk volna. A jelenlegi új gyógyszerek viszont lehetővé teszik, hogy még azok a betegek is, akiknél a rák szétterjedt a szervezetben, további tíz, sőt 15 évig éljenek

fejtette ki James Spicer professzor.

A tüdőrák korai stádiumában lévő betegeknél életmentő lehet egy injekció, ami segít az immunrendszernek felfedezni és elpusztítani a rejtett rákos sejteket a szervezetben.

A kutatók semmit sem akarnak elkiabálni

A kaliforniai Stanford Egyetem kutatói felfedezték, hogy az injekció kemoterápiával együtt történő alkalmazásával a műtét előtti három hónapban, majd azt követően egy évig jelentősen csökkenthető a korai stádiumú tüdőrák visszatérésének kockázata. 

A kutatásban részt vevő betegek átlagosan közel egy év után már rákmentesek voltak, míg a kemoterápián átesett pácienseknél négy hónap után […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/06/04/tudorak-ellenszer-konferencia-gyogyszer-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy lézergiroszkóppal megmérték a Földön a napok hosszában lévő kis eltéréseket

A Föld forgása nem teljesen egyenletes. Ahogy forog felgyorsul és lelassul, ezzel egy nap sok …