2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Megoldódhat a tudomány egyik legnagyobb rejtélye

Hirdetés

Megoldódhat a tudomány egyik legnagyobb rejtélye

A teória szerint a sötét energia nem szétterülve létezik a téridőben, ahogyan azt fizikusok feltételezték, hanem a fekete lyukakban keletkezik és ott is marad, így ezek a masszív objektumok lehetnek az univerzum tágulásának hajtómotorjai.

Feltételezésünk szerint a fekete lyukak lehetnek a sötét energia forrásai. A sötét energia akkor jön létre, amikor a hagyományos anyag a nagy tömegű csillagok összeomlása során összenyomódik”

Az új elméletnek természetesen vannak kritikusai is, akik vitatják a fekete lyukak és a sötét energia közti kapcsolatot. Véleményük szerint túl kevés adat áll rendelkezésre, és tovább kutatómunkára lenne szükség a végső konklúzió levonásához.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230217-kiderult-mi-rejtozik-a-fekete-lyukak-belsejeben-a-valasz-a-tudosokat-is-megdobbentette.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Alzheimer-kór első jelei a szemből kimutathatók

Az Alzheimer-kór első jelei a szemből kimutathatók

Egy graffiti szerint  Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes …