2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Meglepő dolog derült ki a férfiak szexuális teljesítményéről

Hirdetés

Meglepő dolog derült ki a férfiak szexuális teljesítményéről

“Azt találtuk, hogy az élethosszig tartó korai magömlésben szenvedő betegek soványabbak voltak, mint az egészséges kontroll esetek, és a betegek száma csökkent, ahogy nőtt a BMI-jük” – írták a kutatók.

Más szóval a magasabb testtömegindex (BMI) megvédte a túlsúlyos férfiakat a korai magömlés élethosszig tartó kockázatától. A kontrollcsoportban háromszor annyi túlsúlyos férfi volt, aki tovább bírta az ágyban, mint a korai magömlésre hajlamos csoportban.

A kutatók ezenkívül úgy vélik, a késleltetett orgazmus a szerotonin, a boldogsághormon csökkent szintjének is köszönhető. A túlsúlyos férfiak és nők 25 százalékkal nagyobb valószínűséggel szenvednek hangulatzavarokban, például depresszióban, mint a lakosság többi része. Úgy vélik, hogy a depresszióban szenvedő emberek szerotoninszintje alacsony, ami összefüggésbe hozható a falásrohamokkal is, ami túlzott súlygyarapodáshoz vezet.

“Bár tudjuk, hogy tanulmányunk nem befolyásolhatja közvetlenül a betegellátást, ezek az eredmények hasznosak lehetnek az élethosszig tartó korai magömlés fiziopatológiájának megértésében” – írták a kutatók.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230120-korai-magomles-meglepo-dolog-derult-ki-a-ferfiak-haloszobai-teljesitmenyerol.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Több mint negyven évnyi kutatás után a tudósok nemrégiben feltárták, hogy mi történik az agyban …