2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Megjelent a negyedik Ma is tanultam valamit-könyv

Hirdetés

Megjelent a negyedik Ma is tanultam valamit-könyv

Tudta, hogy a fél világ még tapsolni sem tud, és évszázadokig luxus volt hancúrozni? És azt, hogy miért finomabb a joghurt fehér színű kiskanállal, mint a fémes naggyal? Vagy hogy a horizont felett vöröslő óriási szuperhold csak egy illúzió, és maguktól kigyulladó nadrágok tartottak rettegésben egy egész országot? Mindegyikre választ kaphat az Index népszerű Ma is tanultam valamit rovatának legújabb szerkesztett válogatásában.

DSC4804

Fotó: Kaszás Tamás / Index

148 feszítő talány, ritkán feltett kérdés, hihetetlen történet, meglepő érdekesség, botrány, kudarc és leleplezés életünk minden területéről, 270 oldalon. Szexi psziché, bizarr, de minimum meghökkentő történelem, furcsa állati természetek (mert nem minden szelíd, ami annak látszik), és megannyi izgalmas rejtély, amelyekről talán még nem is hallottunk, vagy mindig is kerestük rájuk a választ, de eddig sehol sem találtuk.

Hirdetés

Bármikor megtörhetjük a kínos csendet és felkelhetjük a figyelmet, ha bedobjuk, hogy mi, magyarok találtuk fel a villanykapcsolós szavazást, vagy azt, hogy valóságos aranybányák előtt üldögélünk nap mint nap, miközben kibányásztuk már majdnem az összeset a földből. Vagy bevethetjük azt is, hogy a majmok nemcsak hogy köszönnek egymásnak, hanem egyenlő bért is követelnek, illetve magabiztosan elmagyarázhatjuk, miért trollkodnak többet a férfiak, akiknek ráadásul két mellbimbójuk is van, evolúciósan nézve teljesen oktalanul és fölöslegesen. Cserébe viszont egészen a közelmúltig kizárólag nőkről nevezték el a legpusztítóbb hurrikánokat.

Megnéztük még, milyen számokat ne húzzon be a lottón, persze csakis akkor, ha sokat akar nyerni. És azt, hogy milyen körülményesen számoltak az ókori rómaiak, akik világbirodalmat építettek ugyan, de osztani-szorozni alig tudtak. Utánajártunk annak is, hogy – némileg önkényesen – miért éppen januárral kezdjük az évet, és miért nincs március 32-e, pedig könnyedén lehetne is akár.

Bizony rosszul tudtuk, mi volt Winston Churchill kedvenc itala, amelytől felesége határozottan el is tiltotta. Annyit segítünk, hogy éppen az, mint Napóleonnak, akire Beethoven – az is egy jó kis sztori – egyszer nagyon dühös lett. Nem is sejtettük, hogy John Lennon írta a Kommunista Kiáltvány […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2022/05/13/megjelent-a-negyedik-ma-is-tanultam-valamit-konyv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Mária Terézia és Casanova is csokoládéfüggő volt, a kalandor nemes egyszerűséggel afrodiziákumként használta. Akkoriban azonban …