2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Megint bizonyították a koffein zsírégető hatását

Hirdetés

Megint bizonyították a koffein zsírégető hatását

Lehet, hogy a kalóriamentes koffeintartalmú italok használatát kell szorgalmazni az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség csökkentésére? További kutatásokra van még szükség, de az eredmények biztatóak – olvasható a The Guardian cikkében.

Ha magas a vér koffeinszintje, csökkenhet a testzsír mennyisége és a 2-es típusú cukorbetegség kockázata – mutat rá a kutatás. 

A tanulmány szerzői elmondták, munkájuk a korábban publikált kutatásokra épül, amelyek alapján napi három–öt csésze kávé elfogyasztása, átlagosan 70–150 mg koffein, csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Koffein, az anyagcsere-serkentő

A kutatók két gyakori génváltozatot találtak, amelyek a koffein-anyagcsere sebességéhez kapcsolódnak, és ezek segítségével meghatározták a genetikailag előre jelzett vér koffeinszintjét és azt, hogy ez összefüggésben áll-e az alacsonyabb testtömeg indexszel és a testzsírral.

Hirdetés

Azok, akiknél genetikailag lassabb a koffein-anyagcsere, átlagosan kevesebb kávét isznak, ugyanakkor magasabb vérükben a koffeinszint, mint azoknál, akik gyorsan metabolizálják azt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/03/17/koffein-zsir-egetes-diabetesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bizarr időtükrözést valósítottak meg elektromágneses hullámokkal

Ahhoz vagyunk szokva, hogy amikor tükörbe nézünk, az arcunk néz vissza ránk. A tükörképünk elektromágneses …