2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Megdöbbentő leleplezés: ezek a cégek évtizedeken át tudatosan mérgezik az embereket

Megdöbbentő leleplezés: ezek a cégek évtizedeken át tudatosan mérgezik az embereket

Az IFL Science tudományos portál által ismertetett titkosított iratok szerint az úgynevezett „örök vegyszerek” (PFAS) legnagyobb gyártói, a DuPont és a 3M legalább 21 évvel azelőtt tudtak termékeik káros hatásairól, hogy azok nyilvánosan is ismertté váltak volna. Ezeket az információkat azonban a nagyobb profit reménye miatt inkább elhallgatták.

A dokumentum szerint a DuPont állatkísérletei és munkahelyi vizsgálatai egyértelmű bizonyítékokat szolgáltattak a PFAS-anyagok káros hatásairól, ezeket az adatokat azonban nem tették közzé tudományos szaklapokban és nem is jelentették az Amerikai Környezetvédelmi Hivatalnak (EPA), sőt, bizonyos dokumentumok megsemmisítésére törekedtek.

A kutatók napjainkban is vizsgálják, hogyan lehetne megszabadulni az örök vegyi anyagoktól.

A dokumentumok megállapításait az Annals of Global Health szakfolyóirat foglalta össze, amelynek publikációja itt olvasható.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230602-titkos-iratok-ezek-az-amerikai-cegek-evtizedeken-at-tudatosan-mergeztek-az-embereket.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Még több állat került a kihalás szélére

Még több állat került a kihalás szélére

Hiába az erőfeszítések, az állatok kihalása a briteknél is (ahogy feltehetőleg mindenhol) intenzívebb ütemben zajlik, …