2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Megbetegíthet az ágy mellé készített ivóvíz

Hirdetés

Megbetegíthet az ágy mellé készített ivóvíz

Az ágy mellé készített vizespohárban a porszemeken kívül a baktériumok is megtelepedhetnek, ami a nyálkahártyára kerülve előidézhet felső légúti lázas megbetegedést is – állapították meg a Massachusettsi Mercy Medical Center szakértői. Marc Leavey, a kutatócsoport vezetője kifejtette: a 20-25 fokos hőmérsékleten felgyorsul a mikroorganizmusok szaporodása.

A víz PH-értéke csökken a 8-10 óra alatt a lebomló szén-dioxid-részecskék miatt, emellett rovarok is beleeshetnek, vagy lerakhatják benne petéiket, ezért a tanulmány készítői semmiképp nem javasolják, hogy másnap elfogyasszuk a kikészített vizet – idézi a Femcafe.

A megbetegedések elkerülése érdekében pedig azt tanácsolják, hogy zárt üvegben tároljuk a vizet az ágyunk mellett. A pohár vizet meg különösen veszélyes lehet megosztani egy csökkent immunrendszerű személlyel, az idősek, a transzplantáltak, a kemoterápiában részesülők számára a szennyezett víz elfogyasztása nagy egészségkockázattal járhat. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/11/18/betegseg-agy-ivoviz-kutatas-bakterium-alvas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatályba lépett a hatvan cápafaj nemzetközi védelméről szóló döntés

A veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) aláíró 183 állam …