2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Majdnem 100 százalékosan irányít minket a tudatalatti, szinte minden baj forrása

Hirdetés

Majdnem 100 százalékosan irányít minket a tudatalatti, szinte minden baj forrása

Tavaly nyáron igen nagy sikert aratott a YouTube-on a Szarvasi Könyvtár videója, ami most 129 ezer megtekintésnél jár. Sajnos nem szoktak ilyen nagyot menni a vidéki kultúrbástyák, a könyvtárak videói, de a másfél órás A gondolataink formálják életünket című előadásnak ez sikerült. Mullholland Eszter előadása karizmatikus, szórakoztató és őszinte, mert amiről beszél, az mindenkit érint, és aki egyszer látta, tovább is küldte ismerőseinek, így gyorsan letarolta a netet.

Eszter tavaly még nem ért rá velünk beszélgetni, de most kifaggathattuk szíve csücskéről, az RTT-ről, ami életelakadásoknál bevethető hipnózistechnika. 

Az RTT a hipnoterápia, az NLP (neurolingvisztikus programozás), a pszichoterápia és a kognitív viselkedésterápia alapelveiből merít.

Hirdetés

Lényege, hogy a felszíni hipnózis technikáját alkalmazva segít a tudatalattihoz való hozzáférésben, ami életünket 95 százalékban irányítja beidegződéseken, szokásokon, hiedelmeken keresztül

– mondja Eszter. Hozzáteszi, tudatalattink mindenről lenyomatot készít, és óhatatlanul ezek a lenyomatok irányítanak minket. Például ha valami történt gyerekkorunkban, mondjuk megtámadott egy kutya, vagy valaki azt mondta 10 évesen korunkban, „ha így viselkedsz, nem lesz belőled semmi”. Ezek okozhatnak olyan sebeket, amelyek felnőttkorunkban újra feltörhetnek, és aktiválódhatnak a legkisebb dologra is.

Teremtő gondolat

Egy átlagembernek naponta 50-70 ezer gondolat cikázik át az agyán, ezek irányítanak minket, és azt is tükrözik, hogy vagyunk magunkkal. Eszter állítja,

a gondolatból érzelem születik, abból pedig cselekvés. A negatív gondolatokat felül lehet írni, a gyerekkori, mélyen bevésődetteket is, éppen erre jó az RTT.

A nem tudatos, rossz gondolatspirál is a gyerekkorból jön, a jó is, és épp ezek határozzák meg jelen életszemléletünket, attitűdünket a világban. Sokan tudják, hogy nem jól csinálják a dolgokat, csak nem képesek változtatni. Viszont Eszter szerint ha a gondolatot módosítani tudjuk, akkor a viselkedést is. Fordítva viszont nem működik, ha csak a viselkedés módosul, a gondolat nem, akkor frusztrált emberré válhatunk.

Az RTT-kezelés átlagosan 1,5-2 óra, de Mullholland Eszter néha egész napos üléseket is tart, ha a kliensnek erre van igénye, ugyanis missziónak érzi a gyógyítást, nem szívesen szakítja félbe a „tudatalattiban dolgozót”.

Mullholland Eszter

Mullholland Eszter

Fotó: Szollár Zsófi / Index

És hogy zajlik egy ilyen ülés? A meditációhoz hasonló ellazult tudatállapotba kerülünk, és így, a psziché mélyebb rétegeinek elérésével kerülünk hipnózisba. De ne misztifikáljuk túl a hipnotikus állapotot, ami természetes és akár mindennap átélhetjük tudtunkon kívül is. Például vezetés közben, vagy reggel felkelés után, este elalvás előtt. Ahogy Eszter mondja,

az idegrendszer letompul, pihen, mintha robotpilótán működnénk. kritikus, gondolkodó agy ilyenkor kikapcsol, háttérbe szorul.

Azonban hipnózisban is bármikor képesek vagyunk visszakerülni a valóságba, a jelenbe, ha hozzánk szólnak, válaszolunk. Senkit sem lehet hipnózisban olyasmire kényszeríteni, amit az illető nem akar vagy nem enged meg, nincs Thomas Mann Mario és a varázslójához hasonló manipulációs helyzet.

Lemegyünk egy olyan állapotba, théta szintre (amikor az agyhullámok másodpercenként 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak), ahol meg lehet keresni egy konkrét probléma gyökerét, kiderül, hogy mikor és miért keletkezett baj. Általában a gyerekkorból ered minden, nem mintha szüleink rosszat akartak volna nekünk, hiszen általában mindenki jót szeretne a gyerekének, boldog és kiegyensúlyozott gyerekkort, de ők is rossz mintákat kaptak, és azt adják tovább.

Viszont ha hipnózisban megtalálják a problémát, elfogadtatják a tudatalattival, hogy ami gyerekkorban trauma volt, az már nem fenyegetés, nem rossz, már nem kell vele küzdeni. Fontos azonban, hogy nem újraéljük a rossz élményt, a bántást, a félelmetes helyzetet, hanem kívülről látjuk magunkat a múltban. 

Frusztrációk a gyerekkorból

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/06/18/mullholland-eszter-rtt-hipnozis-konzulens-meditacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felszín alatti barlangot találtak a Holdon

Egy barlang felfedezésekor a Földön szinte már fel sem kapjuk a fejünket, azonban ha mindezt …