2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Magyar teszt jelenthet áttörést a rák elleni küzdelemben

Hirdetés

Magyar teszt jelenthet áttörést a rák elleni küzdelemben

Magyarországon évente nyolc-tízezer embernél diagnosztizálnak tüdőrákot, a betegek közül pedig hét-nyolcezren bele is halnak a betegségbe. A diagnosztizált betegségek közül a tüdőrák a leggyakoribb – hívja fel a figyelmet a társaság közleménye is. A tüdőt megtámadó daganatoknál a kemoterápia jelenti az egyik fő kezelési lehetőséget, azonban ez is csak az esetek 20-25 százalékában bizonyul hatásosnak. Ennek oka pusztán annyi, hogy mivel a tumorok különbözők, a kemoterápiás szerek sem hatnak egyformán. 

A Neumann Labs nevű magyar labor tudósai most egy olyan, világszinten is egyedülálló onkológiai tesztet alkottak, amelynek segítségével meg lehet állapítani, hogy egyes betegeknél melyik kemoterápiás szer a leghatékonyabb, így az orvosok is megalapozott módon tudnak választani a rendelkezésre álló kezelések közül. A labor tájékoztatása szerint az új tesztet szeptemberben vezetik be. 

Amíg a jelenleg alkalmazott szakmai protokollok leginkább a rák típusa alapján határozzák meg a terápiás irányelveket, addig a mi személyre szabott szolgáltatásunk lehetőséget ad arra, hogy a betegből nyert daganatos szövetmintát felhasználva egyénileg, a szóba jövő kemoterápiás szerek közül az adott beteg számára a leghatékonyabb kerüljön kiválasztásra. Ezzel a betegek nemcsak időt nyerhetnek, de mentesülhetnek a többi, számukra nagy valószínűséggel felesleges vagy kevéssé hatékony kezelés toxikus mellékhatásaitól is

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/09/21/rak-betegseg-kutatas-magyarorszag-orvostudomany-labor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb űrhajósok indultak a Nemzetközi Űrállomásra

Az eredetileg október 3-ra tervezett startot az Ian hurrikán miatt kellett elhalasztani. Húsz éve ez …