2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Magyar alkalmazás segítségével szoknak le az amerikai drogosok

Magyar alkalmazás segítségével szoknak le az amerikai drogosok

A nyomon követés és a pénzügyi eszközökben is kifejezett motiváció a két alappillére annak a magyar fejlesztésű mobilapplikációnak, amelynek segítségével egyre többen szoknak le a kábítószer-fogyasztásról, az ivásról vagy a dohányzásról az Egyesült Államokban. A módszer tudományos hátterét a bostoni egészségügyi szolgáltató, a DynamiCare Health dolgozta ki, míg a technológiai megvalósítás a Budapestről induló, főként amerikai ügyfelekkel rendelkező szoftverfejlesztő cég, a bene : studio nevéhez fűződik.

Az alkalmazás felhasználói lehetőséget kapnak arra, hogy telefonbeszélgetés, videóchat vagy szöveges üzenetek formájában rendszeresen konzultáljanak a DynamiCare Health szakembereivel, akik személyre szabott terápiás tervet állítanak össze számukra, célokat tűznek ki, és motiválják őket.

Fejlődésüket családtagjaik és barátaik is figyelemmel kísérhetik, így beavatkozhatnak vagy támogatást nyújthatnak a nehezebb periódusokban.

Online tesztek a leszokáshoz

A leszokási folyamat távoli monitorozását teszi lehetővé az a telefonhoz csatlakoztatható fújószonda (breath analyzer), amelyet meghatározott időpontokban kell használniuk az alanyoknak. Ugyanezt a célt szolgálja a telefon kamerája előtt elvégzett kötelező nyálteszt is, amelynek eredményét online kell beküldeni ellenőrzésre.

A digitális terápia fontos elemét képezi a jutalmazási rendszer.

A felhasználók a kitűzött célok teljesítéséért (például azért, mert tiszták maradtak, rendszeresen részt vettek a konzultációkon, vagy sikerült munkát találniuk) kisebb-nagyobb pénzjutalmat kapnak.

Ennek felső határa havonta 100 dollár. Az utalások egy olyan speciális bankkártyán gyűlnek, amellyel nem lehet pénzt felvenni, illetve nem lehet alkoholt vagy dohánytermékeket vásárolni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/08/09/applikacio-bene-studio-drog-alkohol-dohany-leszokas-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

Eric Weinstein matematikus szerint a legtöbb ember nem veszi elég komolyan a fenyegetést, annak ellenére, …