2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Lesújtó adatokat közöltek, a világ lakosainak több mint fele túlsúlyos lesz éveken belül

Hirdetés

Lesújtó adatokat közöltek, a világ lakosainak több mint fele túlsúlyos lesz éveken belül

Amennyiben nem történik érdemi előrelépés, a világ lakosságának 51 százaléka (körülbelül négymilliárd ember) lesz túlsúlyos vagy elhízott 2035-ig – olvasható az Elhízástudományi Világszövetség (World Obesity Federation) legújabb jelentésében.

A publikált anyagból az is kiderült, hogy a gyermekek, illetve az alacsonyabb jövedelmű országok lakóinak körében különösen meredeken emelkedik az elhízottak aránya. A szervezet jelentésében idézi Louis Baurt, a szövetség elnökét is, aki a beszámolót „egyértelmű figyelmeztetésnek” nevezte.

A szövetség elnöke egyúttal felszólította a politikai döntéshozókat, tegyenek lépéseket a helyzet további romlásának megakadályozására. Hozzátette, különösen aggasztó, hogy az elhízottak aránya a gyermekek és a kamaszok körében nő a leggyorsabban.

A túlsúlyossággal összefüggő betegségek jelentős többletterhet róhatnak a társadalomra: 2035-ig évente több mint 4 billió dollárt, a globális GDP három százalékát kényszerülhetnek erre fordítani az érintett országok – mutattak rá a szerzők.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/03/02/egeszseg-testsuly-tarsadalom-elhizas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Alzheimer-kór első jelei a szemből kimutathatók

Az Alzheimer-kór első jelei a szemből kimutathatók

Egy graffiti szerint  Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes …