2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Lánglelkű zöldek a sztárvilágból

Hirdetés

Lánglelkű zöldek a sztárvilágból

Billie Eilish

A fiatal állatszerető énekesnő 13 éves kora óta vegán, szerinte ez egy remek korszak az állati eredetű termékektől mentes diétára, hiszen rengeteg – az adott ételeket helyettesítő – alternatíva létezik. Sőt a Földnek is jó, a haszonállatok tenyésztése és tartása ugyanis a termőföldek 83 százalékát veszi igénybe.

A közösségi médián is gyakran felszólal, 2019-ben például a #ClimateEmergency hashtaggel és a hozzá tartozó videóval hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy támogassák a Greenpeace-hez hasonló szervezetek működését, valamint csatlakozzanak Greta Thunberg utcai mozgalmaihoz.

A tavaly félbemaradt turnéja (nem csak a hajszíne) a zöld jegyében indult. A rajongók a vásárolt műanyag szívószálak és flakonok helyett csak az otthonról hozott kulacsokból ihattak volna, és szelektív kukákba gyűjthették volna a szemetet.

Hirdetés

Emma Watson

A Harry Potter színésznője 2011-ben állt össze az olasz divattervező Alberta Ferrettivel, hogy környezetbarát ruhamárkát kreáljanak Pure Threads néven. Watson azóta lelkes szereplője a fenntartható divat körül kialakult kampányoknak. A színésznő azzal is tisztában van, hogy a divatipar az az iparág, amely az ivóvizet szennyezők között a második helyet foglalja el. A 2017-es Szépség és a szörnyeteg promóciója alatt egy Instagram-fiókot is létesített, ahol az általa viselt környezettudatos ruhákról mesélt. 

Jaden és Willow Smith

Will és Jada Pinkett Smith gyerekei – igaz, most már mindketten felnőttek – igazi generációs példaképnek számítanak. Tüntetnek, adománygyűjtő koncerteket adnak, és a közösségi médiában is naprakész témákkal rukkolnak elő.

Csapvíz helyett csak víz, a fiú pár éve rukkolt elő a környezetbarát csomagolású Just Water ivóvízével. A cég nemcsak a természetet védi, de a Michigan állambéli Flint városát is ellátja tiszta vízzel. 

Jaden két éve vegán foodtruckot, vagyis mozgó éttermet […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2021/01/21/ezekert_a_sztarokert_rajonganak_a_kornyezetvedok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem szőröztek, kikosarazták a királynőt

Nem szőröztek, kikosarazták a királynőt

Létezhet-e annál nagyobb elismerés és öröm, mint amikor szülőhazája uralkodója lovaggá ütné az embert? A …