2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Különös módszerrel érne el áttörést a Google a betegségek diagnosztizálásánál

Hirdetés

Különös módszerrel érne el áttörést a Google a betegségek diagnosztizálásánál

A Google DeepMind tudósai olyan mesterségesintelligencia-programot fejlesztettek, amely képes megjósolni, hogy a genetikai mutációk ártalmatlanok, vagy betegségeket okozhatnak. A kutatók úgy vélik, hogy az összes kulcsfontosságú mutáció 89 százalékát sikerült pontosan meghatározniuk. 

A fejlesztés várhatóan felgyorsítja a diagnózist és segít a jobb kezelések keresésében is – írja a BBC.

A technika az emberi DNS-szálak összetevőinek sorrendjét vizsgálja. Egy vezető független tudós a lapnak nyilatkozva hatalmas előrelépésként értékelte a fejlesztést.

Mint írják, minden élő szervezet DNS-ből épül fel. A DNS-ek felépítésében négy nukleotid vesz részt, az adenin, a citozin, a guanin és a timin. Amennyiben ezek a nukleotidok nem megfelelő sorrendben kapcsolódnak – esetleg egy öröklött rendellenesség miatt –, akkor a test sejtjei és szövetei nem megfelelően jönnek létre, ami betegségekhez vezethet.

Hirdetés

Jelenleg a genetikai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/09/20/kutatas-google-mesterseges-intelligencia-diagnosztika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van-e még ereje a családnak?

A társadalmi és kulturális változások az utóbbi évtizedekben különösen felgyorsultak az internetnek és a globalizációnak …