2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Kommunista kamupártot vetettek be Kínában

Hirdetés

Kommunista kamupártot vetettek be Kínában

A kamupártok nem csak a választások kimenetelének manipulálására használhatók. Hollandiában a hírszerzés alapított egyet egészen speciális célra.

1968-ra a globális kommunizmus nagy veszélyt jelentett a nyugati világra és ezen belül Nyugat-Európára. Csehszlovákiában a Varsói Szerződés haderejének inváziója számolta fel napok alatt a békés forradalmat. Közép- és Dél-Amerikába, Afrikába Che Guevara importálta a marxizmust, az egész vörös fenyegetés globálisnak és megállíthatatlannak tűnt.

Az erősödő kommunista pártok addigra már felbukkantak csaknem mindegyik nyugat-európai országban, így Spanyolországban, Finnországban és elsősorban Olaszországban, ahol a kereszténydemokraták mögött soha nem látott mennyiségű szavazattal az olasz kommunisták stabil második helyet szereztek 1953-tól 1987-ig minden választáson.

Kínában Mao Ce-tung elutasította a Teng Hsziao-ping által javasolt reformokat, a tragikus, sok millió ember halálát okozó kulturális forradalomhoz vezető, elnyomó politikába kezdett. Az amerikaiakkal páros lábbal szálltak bele a kommunistaüldözésbe úgy az USA-ban, mint a világ más pontjain (akkor épp még Vietnámban). Hollandiában pedig valakinek zseniális ötlete támadt. Hatalmas hadsereg és infrastruktúra híján csalafintasággal próbáltak az ellenség közelébe jutni. Egészen pontosan Kínát célozták meg.

Hirdetés

KULTURÁLIS FORRADALOM KÍNÁBAN

Amikor a holland MLPN kommunista párt elnöke Kínában járt, a díszes vacsoraasztal mellett csak ő és kísérete tudta, hogy ha vendéglátójuk rájönne a svindlire, már biztosan nem utazhatnának haza, hanem egy hideg börtöncella lenne az otthonuk rövid életük hátralévő napjaiban.

Akinek biztosan kicsit gyorsabban vert a szíve a kínai látogatás alatt, nem volt más, mint Pieter Boevé, aki a holland hírszerzésnek dolgozott, és 1968-ban – már korántsem baloldali meggyőződésből – alapította meg az MLPN-t, azaz a Hollandiai Marxista–Leninista Pártot. A szervezet nevéből szándékosan hagyta ki a kommunista szót, és tette bele Marxot és Lenint.

Kína ugyanis ezekre az évekre szakított az aktuális szovjet baloldali ideológiával, elutasította a hruscsovi retorikát, a sztálini személyi kultuszról, valamint a generalisszimusz […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2021/06/10/kamupart-kina-holland-hirszerzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Óriási áttörés: azonosították a Parkinson-kór egyik fő okát

Óriási áttörés: azonosították a Parkinson-kór egyik fő okát

Az életkor előrehaladtával a szervezetben lévő fehérjék megfelelő struktúrája felbomlik, és olyan fehérjeaggregátumok alakulnak ki, …