2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Kína műholdakkal védené meg a természetet

Kína műholdakkal védené meg a természetet

Kína kormánya elsőként műholdakat használ védett földterületeinek megóvására, hogy megakadályozza az illegális fejlesztéseket. A tudósok azt remélik, hogy így fennmaradhatnak az ország ökológiailag fontos élőhelyei – írja a Nature.

Chi-Yeung Choi, a Suzhou-i Duke Kunshan Egyetem ökológusa szerint az ökológiailag fontos területek védelmét szolgáló nemzeti rendszer megakadályozza, hogy a tartományi kormányok a fejlesztést helyezzék előtérbe a megőrzéssel szemben. Kína változatos élőhelyei közé tartoznak füves területek, erdők, sivatagok és hegyek. Olyan ikonikus fajok otthona, mint az óriáspanda, a dél-kínai tigris és a piszeorrú majom, valamint több tízezer kevésbé ismert faj.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) országonként a biológiai sokféleséget vizsgáló listáján a harmadik helyen áll. A Kínai Természeti Erőforrások Minisztériuma egy hónapja jelentette be, hogy elkészült az ökológiai vörös vonalú térkép, ami azt jelenti, hogy a természetvédelmi területek mostantól a minisztérium által kezelt központi rendszerbe szerveződnek.

A közlemény szerint a védett övezetek 3 millió négyzetkilométernyi szárazföldet, az ország szárazföldjének 30 százalékát, és 150 ezer négyzetkilométernyi tengert fednek le.

Az Ökológiai és Környezetvédelmi Minisztérium bejelentése szerint egy 30 műholdból álló flottát indítottak nagy felbontású képek rögzítésére, egy olyan algoritmussal, ami automatikusan észleli az erdőborítás és a földhasználat változásait a határvonalakon belül.

A cél az, hogy a hatóságok gyorsan felléphessenek, ha olyan illegális tevékenységeket észlelnek, mint például az új bányák kiürítése vagy 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/05/29/kina-muhold-termeszet-vedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

Eric Weinstein matematikus szerint a legtöbb ember nem veszi elég komolyan a fenyegetést, annak ellenére, …