2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Kína felfedte, milyen súlyos a koronavírus azoknak, akik kijöttek a kórházból

Hirdetés

Kína felfedte, milyen súlyos a koronavírus azoknak, akik kijöttek a kórházból

A tanulmány 1200, kórházban ápolt koronavírusos páciens állapotát mérte fel, és kiderült, hogy egészségi állapotuk és életminőségük is rosszabb, mint általában a lakosságé.

A Kína–Japán Barátság Kórház, a kínai Orvosi Tudományok Akadémiája, a pekingi Unió Orvosi Főiskola és a pekingi Csinghua Orvosi Egyetem tudósai a vuhani Csinjintan Kórházban 2020. január 7-e és május 29-e között koronavírus miatt kezelt pácienseket vizsgálták a fertőzés után hat hónappal, egy évvel és két évvel.

A hosszú Covid tünetei

A betegek átlagéletkora 57 év volt a kórházból való elbocsátáskor. A kutatók hatperces gyaloglással, laboratóriumi vizsgálatokkal és kérdőívekkel mérték fel a résztvevők állapotát, kérdezték ki őket esetleges tüneteikről. Azt is megkérdezték, hogy visszatértek-e a munkába, és szorultak-e egészségügyi ellátásra a kórházból való elbocsátásuk után – írja az MTI. 

Hirdetés

A tanulmány szerint a megbetegedés után fél évvel 68 százalékuknak még legalább egy hosszú Covidra jellemző tünete volt, a fertőzés után két évvel 55 százalékuk számolt be a következő tünetekről:

  • fáradtság,
  • izomgyengeség,
  • alvászavarok,
  • ízületi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/05/13/koronavirus-kutatas-hosszutavu-tunetek-covid-19-pandemia-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Százszor valószínűbbé váltak a rekordot döntő hőhullámok

India északnyugati részén és Pakisztánban jelenleg óriási a hőség, az indiai fővárosban, Újdelhiben vasárnap 49 …