2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Kenderes táppal etettek több tehenet is, meglepő eredményekre bukkantak a kutatók

Hirdetés

Kenderes táppal etettek több tehenet is, meglepő eredményekre bukkantak a kutatók

Egy új kísérletben Robert Pieper élelmiszerlánc-biztonsági szakértő és munkatársai kísérleteztek a kender állati takarmányként való felhasználásával olcsósága és tápértéke miatt. A Livescience által ismertetett tanulmányból kiderült, hogy a kannabinoidok megjelenhetnek a kenderrel etetett tehenek tejében, de hogy ez milyen hatással lenne ránk, a tejivókra, egyelőre még nem világos. 

A kender, éppen amiatt, mert aktív vegyületei bekerülhetnek a tejbe, még nem elfogadott takarmány-adalékanyag. Ám kedvező ára, értékei és iparának növekedése miatt a kutatókat már egy ideje foglalkoztatja a kenderes tehéntáp gondolata. A kenderrel hozzátáplált tehenek viselkedése azonban nem sok jóval kecsegtet.

A kísérletkor a kutatók tíz tehénnel etettek különböző koncentrációban kendert, vagyis kannabinoid vegyületeket tartalmazó […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/11/20/szarvasmarha-kannabisz-takarmany-taplalek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új bagolyfajra bukkantak, de máris veszélyeztetett

Új bagolyfajra bukkantak, de máris veszélyeztetett

Egy nemzetközi tudóscsoport új bagolyfajt fedezett fel a Príncipe-szigeten, amely a közép-afrikai São Tomé és …