2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Itt a térkép, amely összegyűjtötte, milyen hírességek kapcsolódnak szülőhelyéhez

Hirdetés

Itt a térkép, amely összegyűjtötte, milyen hírességek kapcsolódnak szülőhelyéhez

Az interaktív térkép megmondja a választ: Sean Connery Edinburghban, Barack Obama Honoluluban, Freddie Mercury Zanzibárban. Ki tudja megtippelni Budapestét?

A Párizsi Egyetem kutatói hihetetlen interaktív térképet fejlesztettek, ami wikipedia- és wikidata-adatok alapján megmondja, melyik városnak ki a legfontosabb szülötte. A térkép ötletgazdája Topi Tjukanov, a Mapbox kutatója és geográfusa, akinek tanulmánya a Nature-ben jelent meg júniusban.

Morgane Laouénan, a kutatócsoport vezetője elmondta, a cél a legátfogóbb és legpontosabb adatbázis felépítése a híres emberekről. Az összegyűjtött wiki-adatoknál a bejegyzések mennyiségét, hosszát, az egyes személyek átlagos megtekintési számát (2015–2018 között), és a külső hivatkozások teljes mennyiségét is figyelték. Így kapták meg a világ városainak legjelentősebb személyiségeit.

Hirdetés

A felhasználók négy kategóriában nézhetik meg az őket érdeklő város legfontosabb embereit: kultúra, tudomány, politika és sport. De kiválaszthatjuk az „összes” csoportot is, ami […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/08/02/hiresseg-wikipedia-szuletes-chaplin-nadal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Holdon vannak lakható helyek

A Holdon vannak lakható helyek

A Hold felszínén több mint 200 gödör található, amiket már 2009-ben rögzített a NASA Lunar …