2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Iskolatévé: Segítünk, hogy simán menjen az Excel az érettségin

Hirdetés

Iskolatévé: Segítünk, hogy simán menjen az Excel az érettségin

A középszintű magyar-, matematika- és történelemérettségire való felkészítés után ezen a héten az informatikavizsgában igyekszünk segíteni az érettségizőknek. Szegedi Tamás informatikatanár az előző részben a HTML-szerkesztésről tartott előadást, átvettük a könyvjelzőket és a hivatkozásokat, ma pedig le is zárja a témát a képek beszúrásával és azokkal a speciális beállításokkal, amelyeket a pdf megkövetel.

A mai epizód második felében egy újabb nagyobb témakör, az Excel alapjainak átvétele következik. Egyebek mellett a fájlok behívása, az oszlopok beigazítása – amin sokan pontot vesztenek az érettségin – és a függvények rejtelmei kerülnek terítékre.

Holnap folytatódik az Excel átismétlése, jön a diagramkészítés, a kerekítés és a szövegformázás, később pedig az adatbázis-kezelés alapjaival is megismerkedhetnek az érettségi előtt állók.

Hirdetés

A Meta továbbra is korlátozza az
Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt.
Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/05/12/iskolateve-informatika-erettsegi-html-excel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Mária Terézia és Casanova is csokoládéfüggő volt, a kalandor nemes egyszerűséggel afrodiziákumként használta. Akkoriban azonban …