2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Ilyen lesz a jövő autója

Hirdetés

Ilyen lesz a jövő autója

Hatalmas felhőkarcolók, amiknek a tövét nem látni a szmogtól, kapszulalakások és többemeletnyi sávban száguldó repülő autók, sárga taxik, rendőrkocsik. Vagy esetleg egy másik város, szintén felhőkarcolókkal, bár itt a látvány sötétebb, baljósabb, borúsabb és koszosabb, de repülő autók ugyanúgy vannak. Az első kép Az ötödik elem című filmből, a második a Szárnyas fejvadász című filmből van. Előbbi a XXIII. században játszódik, így még van rá egy borsónyi esély, hogy víziójából valóság váljon, ám utóbbi 2019-ben játszódik, ami ma már a múlt.

De repülő autók még mindig nincsenek.

Hirdetés

Mármint az utcákon, azaz az utak fölötti légtérben, mert autó, ami repül, már létezik. Vagy repülő, ami gurul? Mindenki döntse el maga ezt a tyúk vagy tojás kérdést. Létezik szlovák repülő autó, ami például megkapta repülési engedélyét, és nemrég nyílt meg a világ első, repülő autóknak tervezett reptere. De tömeggyártásban, illetve annak közelében sincsenek a repülő kocsik.

Hát akkor milyen autók várnak ránk a közeli és távoli jövőben?

A Brain Bar és az Index közös podcastsorozatának következő részében Nagy Ildi és Baranyi Marci ezt a kérdést fogják megvitatni, kezdve onnan, hogy mit jelent számunkra egy autó? Milyen tulajdonságokkal, szentimentális értékekkel ruházzuk fel, egészen az önvezető autók öt fokozatáig, ahol a csúcselképzelés jelenleg a kormány nélkül száguldó kapszula.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/05/08/brain-bar-repulo-auto-beharangozo-podcast-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Mária Terézia és Casanova is csokoládéfüggő volt, a kalandor nemes egyszerűséggel afrodiziákumként használta. Akkoriban azonban …