2020. július 15., szerdaMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Így verte át a Beetles Dél-Amerikát

Így verte át a Beetles Dél-Amerikát

1964 júliusában az apák rémei, lányok térdeinek megremegtetői, a lemezboltosok aranytojást tojó tyúkjai, a Beatles Londonban vakációzott. A Dél-Amerikában élő rajongóik viszont óriási izgalomban voltak: ő úgy tudták, hogy a gombafejűek éppen hozzájuk indultak turnézni. Csalódniuk kellett, a koncerteken csak négy floridai srácot kaptak.

Ők voltak a Beetles.

Tom, Vic, Bill és Dave nem sokkal korábban még kocsmákban játszottak The Ardelles néven. Amikor a brit együttes világszenzációvá vált, Bob Yorey, a The Ardelles managere úgy döntött, hogy azok csak a brit Beatles, itt az ideje, hogy valaki előrukkoljon az amerikai változattal, az American Beetles-szel. Rávette a srácokat, hogy növesszék meg a hajukat és húzzanak öltönyt, így a Beatles farvizét meglovagolva egyre több néző csődült a banda koncertjeire.

Egy este a közönség soraiban ült Rudy Duclós, egy argentin impresszárió is. Megtetszett neki a fiúk stílusa, és mivel olcsóbbak voltak, mint az igazi Beatles, leszerződtette őket egy dél-amerikai turnéra. Míg Yorey mindig hangsúlyozta, hogy ő az amerikai Beetles-t menedzseli, akiknél csak a műsor része, hogy egy kicsit hasonlítanak a liverpooli szupersztárokra, addig Duclósnak nem voltak ilyen gátlásai. Ha valaki hallás után félreértette a helyzetet, ő aztán nem javította ki, magától meg pláne senkinek nem említette, hogy nem az igazi bandát viszi el Latin-Amerikába. Amikor aláírták a szerződéseket a sajtó beindult, a csapból is az folyt, hogy jön a Beatles, a tinédzserek lázban égtek. A perui lapok azt harsogták, hogy a banda májusban érkezik hozzájuk, már csak a Canal 4 tévécsatornának kell véglegesítenie a szerződést.

america

Fotó: THE AMERICAN BEETLES/60s ROCK BAND / Facebook

Alejandro Romay, egy argentin médiamágnás azt állította, hogy sikerült leszerződnie Duclóssal és az ő csatornáján (Canal 9) lép majd fel a zenekar. Ezzel csak az volt a baj, hogy a Canal 13 is ugyanarra az estére foglalta le őket. A félreértést mediációs tárgyalással akarták a felek feloldani. Hiába volt a Canal 9-nek érvényes szerződése, a Canal 13 sokkal jobb kapcsolatot ápolt a hatóságokkal, így végül ők nyerték meg a fellépést.

Romay nem nyugodott bele, és felhívta jóbarátját, Karadajiant, a pankrátort, hogy a haverjaival unortodox módon oldják meg a problémát. A keményfiúk egyszerűen elkapták a Beetles tagjait, és elrabolták őket. Hiába üldözte őket a rendőrség és a Canal 13, Romay-nak sikerült egy San Telmo-i hotelbe zárnia a bandát. Bill Ande, a Beetles egyik tagja a BBC Culture-nek később azt mesélte, hogy a reptérről először az egyik csatornához vitték őket, ahol a másik csatorna elrabolta a dobosukat. Miután ő meglett, csak utána kerültek a hotelbe.

Fellépés és csalódás

Az amerikai Beetles végül a Canal 9 El festival de la risa (A nevetés fesztiválja) című műsorában lépett fel. A kamerák mögött, a sötétben várták, hogy a házigazda felkonferálja […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/05/27/tortenelem_the_america_beetles_beatles_del-amerika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sztálin unokája egy széttetovált amerikai punk

Sztálin unokája egy széttetovált amerikai punk

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Nemrég …