2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Hogyan védjük meg magunkat a netes csalóktól?

Hirdetés

Hogyan védjük meg magunkat a netes csalóktól?

Nemzetközileg elismert kutatókban, ígéretes fiatal előadókban, magyar motivátorokban idén sem szűkölködött a Brain Bar, amit ezúttal a Magyar Zene Házában rendeztek meg szeptember 29-én és 30-án.

Az első nap negyedik előadója Kuhárszki András, az Omnichannel Tribe vezetője volt, aki az OTP lakossági és vállalati ügyfeleit kiszolgáló digitális platformokért és több mint 450 belsős és külsős dolgozó munkájáért felel. Mítoszdöntő előadásának témája a netes csalásokhoz kapcsolódott, a beharangozó azt ígérte, a bő félórás ismertető után tudni fogjuk, hogyan védekezzünk a netes csalók ellen.

Senki sincs biztonságban

A moderátor, Nagy Ildikó először azt pedzegette, ami mindenki fejében ott motoszkált már a program előtt is: kizárt, hogy engem valaha bárki bármilyen trükkel becsapjon, hiszen nem vagyok olyan hülye! De Kuhárszki már a harmadik percben elbizonytalanította hallgatóit: egy szuper informatikus ismerősét, egy pszichológust és egy bankvezetőt is át tudtak vágni a netes csalók. Akkor mi, egyszerű civilek, hogy lennénk biztonságban, hogy védjük meg magunkat?

Az OTP-vezértől megtudjuk, hogy a csalók arra utaznak, milyen az általános emberi természet, a hiszékenység és a sérülékenység nem függ a képzettségtől, műveltségtől, személyiségtől. A képzettebbek óvatosabbak ugyan, de mentálisan túlterheltek, és ezért nincsenek mindig résen. És ott van a hétköznapiság tényezője is, amit egy autólopásos példával szemléltetett a szakember: minél több autó volt, annál inkább elterjedtek a lopások, ugyanez történik az internetes csalásokkal is.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/09/30/brain-bar-kuharszki-andras-penzugy-internet-csalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új bagolyfajra bukkantak, de máris veszélyeztetett

Új bagolyfajra bukkantak, de máris veszélyeztetett

Egy nemzetközi tudóscsoport új bagolyfajt fedezett fel a Príncipe-szigeten, amely a közép-afrikai São Tomé és …