2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Hihetetlenül értékes, vaskori aranyérmékből álló kincset találtak

Hihetetlenül értékes, vaskori aranyérmékből álló kincset találtak

Miután megállapították a lelet jelentőségét, Peter Cockton, Lloyd Roberts és Tim Watson királyi vagyonkezelők jelentették a felfedezést a Portable Antiquities Scheme nevű programnak, amely az Egyesült Királyság lakossága által talált, egyre növekvő számú és értékesebb, régészeti jelentőségű kis leletet rögzíti.
A kincsesláda 15 aranypénzből, úgynevezett staters-ből áll, amelyeket Krisztus előtt 60 és Krisztus előtt 20 között vertek három különböző pénzverdében, a mai Lincolnshire területén. Az érméket a tudósok az úgynevezett Corieltavi törzsnek tulajdonítják, amely a késő vaskorban a mai Kelet-Közép-Anglia földrajzi területén élt. Elsősorban mezőgazdasági társadalomról beszélhetünk, amely a Krisztus előtt 1. század elején kezdett el feliratos érméket verni.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230816-vaskori-aranyermekbol-allo-kincset-talaltak.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Madarak millióit ölték meg, hogy védjék a rizsföldeket

A TPHPA a múlt héten pusztította el a madarakat az ország északi részében fekvő Manyara …