2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Hihetetlenül bizarr a zsiráfok szexuális élete

Hirdetés

Hihetetlenül bizarr a zsiráfok szexuális élete


Rá kell venniük a nőstényt az együttműködésre

Lynette Hart és Benjamin Hart, a UC Davis állatorvos-tudósai egy új megfigyelési tanulmányban ismertették a zsiráfok szexuális életének rejtett titkait, valamint egy lehetséges gyászrituálét.
A hímek egyszerűen nem kockáztathatják meg, hogy egészen a földig hajoljanak a fejükkel, mert vigyázniuk kell a rendkívüli nyakuk miatt – mondta Lynette Hart a ScienceAlert online tudományos portálnak.

Közben a megafauna e ritka megmaradt példányának a száma továbbra csökken az élőhelyek elvesztésével, az orvvadászattal és az ökológiai változások miatt. Egy 2016-os tanulmány kimutatta, hogy számuk 30 év alatt akár 40 százalékkal is visszaesett: a zsiráfok hivatalosan is felkerültek a Természetvédelmi Világalap (IUCN) veszélyeztetett fajainak listájára.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230213-a-zsirafok-szexualis-elete-furcsabb-mint-gondoltuk-volna.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áttörést hozhat a bőrrák kezelésében egy magyar kutatás

Az elmúlt 15 évben az áttétes melanómában szenvedők hosszú távú életkilátásai az ötszörösére javultak, az …