2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Hihetetlen, de még a kétezres években is élhetett tasmán tigris

Hihetetlen, de még a kétezres években is élhetett tasmán tigris

Az 1910 óta történt 1237 megfigyelés és állítólagos észlelés új elemzése szerint a erszényesfarkas az 1980-as évek végéig, sőt még tovább is fennmaradhatott. Ha ez az elemzés helytálló, az azt sugallja, hogy a tasmán tigris nem csak a 20. század elejének szemcsés fekete-fehér világában létezett.

A Science of the Total Environment című szakfolyóiratban közzétett kutatás során a tudósok az összes eddigi megfigyelést összevetették, aminek minőségi pontszámot adtak, a megbízható, fizikai (élő vagy halott) példányokkal alátámasztott feljegyzésektől kezdve a tapasztalt természetvédelmi szakemberek észleléseiig és az egy futó pillanatra látott állatokig.

A tasmán tigrist a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) 1982-ben hivatalosan is kihaltnak nyilvánította, miután évtizedeken át számos kísérlet sikertelennek bizonyult a felkutatásukra.
A most publikált tanulmány amellett, hogy új perspektívát kínál arra vonatkozóan, hogy mikor pusztulhattak el az utolsó állatok. Brook szerint az új kutatás alapján az utolsó erszényesfarkas legvalószínűbb tartózkodási helye „valahol Tasmánia északnyugati részének közepén”, Waratah környékén volt.

Elmondta, hogy a munkája egy olyan, új módszert is kínál, amely segíthet a természetvédőknek más, kihalástól tartott fajok felkutatásában.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230328-a-tasman-tigris-megelhette-a-2000es-eveket.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A medúzák olyasmire képesek, amire soha nem gondolt volna

Másként érzékelik a környezetüket A dobozmedúzáknak (Tripedalia cystophora) nincs központi agyuk, ehelyett egy egyszerű, mindössze …