2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Hatvan új állatfajt soroltak a veszélyeztetettek közé

Hirdetés

Hatvan új állatfajt soroltak a veszélyeztetettek közé

A veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) aláíró 183 állam és az Európai Unió képviselői 19. konferenciájuk (COP19) utolsó napján, plenáris ülésen erősítették meg az 54 kékcápafajra és hat pörölycápafajra vonatkozó döntést.

A CITES 184 aláírójának képviselői november 14. óta üléseztek Panamában. A CITES szigorítja – egyes esetekben pedig tiltja – a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét, hogy túlélésüket biztosítsa.

A CITES keretében eddig csak kevés cápafajt helyeztek védelem alá. A tengeri ragadozókat uszonyukért és húsukért vadásszák, ami miatt több cápafaj vált súlyosan veszélyeztetetté, vagy a került kihalás szélére.

A védelem alá helyezett cápafajok bekerültek a CITES II. számú mellékletébe, amely szigorúan korlátozza egyes fajok kereskedelmét, annak ellenére, hogy Japán kifejezte fenntartásait a kékcápa védelem alá helyezése ügyében, mivel meglátása szerint nem veszélyeztetett fajról van szó.

Hirdetés

Nagy a kereslet a legveszélyeztetettebb fajok húsára

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/11/25/allatfaj-capa-veszelyeztetett-faj-vedelem-egyezmeny-plenaris-ules-allatok-termeszetvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Miért muszáj tejet tenni a kávéba?

Miért muszáj tejet tenni a kávéba?

Szomorú hírrel szolgálhatunk az igazi kávérajongóknak: a zamatos, erős feketét tejjel kell inni! Legalábbis ha …