2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Hány lépés kell naponta az egészséges élethez?

Hány lépés kell naponta az egészséges élethez?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján az elégtelen fizikai aktivitás jelenleg a negyedik leggyakoribb halálok a világon, évente 3,2 millióan halnak meg emiatt! Igen, „egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel”, és irány egy tempós séta – csak ennyit kell tenni, ha egészségesen és tovább akarunk élni. 

GettyImages-1231335279

Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

Mi újság a briteknél?

Egészségügyi szakértők felmérései azt mutatták, a koronavírus-járvány kirobbanása előtt a ködös Albion lakói 5324–5444 lépést tettek meg naponta (persze nem tudni, hogy a Hülye Járások Minisztériumának teljesítményét is beleszámolták-e), és ez érthető módon tovább csökkent a járvány miatt, de a baj, hogy két évvel később sem tértek vissza a kiindulási számokhoz.

Egy fél évvel ezelőtti nagy tanulmány eredményei szerint napi 11 perces tempós séta minden 10. korai halálesetet megelőzhetné. Ez heti 75 perc közepes intenzitású tevékenységnek felel meg, de a brit egészségügyi szolgálat (NHS) heti 150 percet javasol.

A mérsékelt intenzitású fizikai tevékenység növeli a pulzusszámot, és felgyorsítja a légzést, de még tudunk mellette beszélgetni.

A heti 75 perc közepes intenzitású tevékenység 23 százalékkal csökkentette a korai halálozás kockázatát. Ez is elegendő volt ahhoz, hogy a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját 17, a rákét pedig 7 százalékkal redukálja.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/08/13/lepes-szam-egeszseg-sziv-errendszer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Madarak millióit ölték meg, hogy védjék a rizsföldeket

A TPHPA a múlt héten pusztította el a madarakat az ország északi részében fekvő Manyara …