2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Hamarosan kezdődik a Kutatók Éjszakája

Hirdetés

Hamarosan kezdődik a Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.

A program legfontosabb célja, hogy a kutatók munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára, bár az inspiráló előadások, kísérletek és laborbejárások minden korosztálynak érdekesek és izgalmasak lehetnek. Idén szeptember 29-én és 30-án lehet bepillantást nyerni a különböző tudományterületekbe.

Robotikai bemutatók

Kováts Levente, az Óbudai Egyetem rektora az esemény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kezdetektől folyamatosan részt vesznek a Kutatók éjszakája programjaiban. Idén több mint 200 programmal készülnek az intézmény különböző karain – írja az MTI.

Ezek között szerepelnek a fenntarthatóságról, valamint az internet sötét világáról szóló előadások, robotikai és egészségügyi informatikai bemutatók is. Emellett egy hidrogénmeghajtású autót is bemutatnak az érdeklődőknek.

Hirdetés

Kémiaverseny

Tornóczky Gabriella, az Egis Gyógyszergyár Zrt. kommunikációs főosztályvezetője elmondta, hogy a társaság támogatásával több, a kémiát népszerűsítő program indult az általános- és középiskolákban. A Kutatók éjszakájához egy kémiaversennyel csatlakoznak idén is, amelynek döntőjére 12 csapatot várnak.

Kémiai kísérlet bemutatója a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézetében a Kutatók éjszakáján 2022. szeptember 30-án

Kémiai kísérlet bemutatója a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézetében a Kutatók éjszakáján 2022. szeptember 30-án

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A mesterséges intelligencia etikája

A Műegyetem több mint 70 programmal készül a Kutatók Éjszakájára. Az intézmény mind a 8 kara és a BME Könyvtára és Levéltára is érdekes programokkal várja a látogatókat.

Az érdeklődők hallhatnak előadást a mesterséges intelligencia […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/09/27/tudomany-kutatok-ejszakaja-programajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van-e még ereje a családnak?

A társadalmi és kulturális változások az utóbbi évtizedekben különösen felgyorsultak az internetnek és a globalizációnak …