2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Ha szexelni akar a Marson, nem az odajutás lesz a legproblémásabb

Ha szexelni akar a Marson, nem az odajutás lesz a legproblémásabb

Valamiért az emberek mindig is érdeklődtek az iránt, hogy milyen lehet az űrben szexelni. Egyes pletykák szerint ezt páran már ki is próbálták, az önkielégítés pedig a kötelező protokoll része volt. Míg azonban az elmúlt évtizedekben ez a kérdés inkább csak az űrhajózás pajzán fantáziájú szerelmeseit mozgatta meg, a földön kívüli párosodás és legfőképpen a gyermeknemzés a következő évtizedekben egyre inkább gyakorlati problémává fog válni. 

Ha minden a terveknek megfelelően alakul (ami a Hold- és Mars-utazások történetét áttekintve kifejezetten meglepő lenne), akkor az első ember 20 éven belül ellátogathat a Marsra, nem sokkal később esetleg már állandó telepek is létesülhetnek a bolygón. A marsbéli kolóniák fennmaradása szempontjából elsődleges jelentőségű lesz majd, hogy a telepesek képesek-e párosodni, és születnek-e majd marsi gyerekek.

Mivel az emberi szervezet a földi életre lett kitalálva, ennek olyan akadályai lehetnek, amelyeket ezen a bolygón el sem tudunk képzelni.

Az emberi szaporodás biológiai és szociális kihívásairól értekeznek a lengyel Rzeszowi Információtechnológiai Egyetem filozófia-tanszékének kutatói a Futures című folyóiratban. Érvelésük szerint az első időkben nyilván folyamatos földi bevándorlásra lesz szükség a marsi kolóniák életben tartásához, de már az első pillanattól kezdve törekedni kell az ottani szaporodásra is, hogy idővel önfenntartóvá válhassanak a közösségek. A becslések szerint minimálisan 5000 fős marsi népesség esetén remélhető, hogy a helybéli népszaporulat ellensúlyozni tudja a halálozást.

A számításba már belekalkulálták az előre nem látható katasztrófák, például járványok népességcsökkentő hatását is, bár megjegyzik, hogy mivel ez a szám a földi ökológiai környezetet figyelembe véve jött ki, elképzelhető, hogy az ember számára technikai segítség nélkül élhetetlen marsi környezetben még

sokkal magasabb lehet a minimális önfenntartó populációnagyság.

Az ottani szaporodás ugyanakkor nemcsak pusztán a létszám fenntartása miatt lesz fontos. A Marson született emberek már azt a bolygót tekintik majd otthonuknak, és így fiziológiailag és pszichológiailag könnyebben elfogadják majd az űrtelepeslét megannyi nyűgét, mint a Földről érkezett bevándorlók.

Az Emlékmás ikonikus szépasszonya a marsbéli sugárzás esetleges hatásaira világít rá

Az Emlékmás ikonikus szépasszonya a marsbéli sugárzás esetleges hatásaira világít rá

Fotó: YouTube

Vagyis, ha sikerülne felnevelni egy születése óta a Marson élt generációt, akkor az a kolóniák hosszú távú túlélését is valószínűbbé tenné. Persze ehhez még néhány akadályt le kell küzdeni, és itt nem az űrutazásról vagy az alapvető életfeltételek megteremtéséről van szó. A legnagyobb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/07/09/ha_szexelni_akar_a_marson_nem_az_odajutas_lesz_a_legproblemasabb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ezen a weboldalon megtapasztalhatja, mennyire magányos egy proton

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/07/26/ezen_a_weboldalon_megtapasztalhatja_mennyire_maganyos_egy_proton/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …