2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Gigantikus óriásmókus rejtőzik az indiai erdőkben

Hirdetés

Gigantikus óriásmókus rejtőzik az indiai erdőkben

A pandafülű indiai királymókus, avagy malabári királymókus egy olyan vicces kinézetű rágcsáló, amely külsejében nem is állhatna távolabb a mi, fák között bujkáló kis vörös mókusunktól.

A sokszínű, mintegy 90 centiméter hosszú óriások a szivárvány minden színében pompáznak és négy kilót is nyomhatnak. Előfordulásuk főleg Dél-India erdőiben jellemző, itt barangolnak a fákon fenséges, narancssárga, lila és gesztenyebarna színekben játszó bundájukban.

Hivatalos nevén a Ratufa indica négy alfajjal is rendelkezik, amik szívesen eszik a lombok között található hatalmas trópusi gyümölcsöket is.

Az alfajok között vannak kevésbé színesek is, például a Malajziában, Szingapúrban és Indonéziában élő Ratufa affinis barnás árnyalatú, de a Ratufa bicolor nevéből is kitalálhatóan inkább fekete-fehér. A Sri Lanka-i óriásmókus, a Ratufa macroura inkább a monokróm rajongója, fekete és szürke szőrrel rendelkezik.

Hirdetés

Erdei bajnokok

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/09/22/orias-mokus-india-kiraly-mokus-tavolugras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Az 5,4 grammos mintát a Hajabusza–2 szonda gyűjtötte a Ryugu aszteroidáról. Az elemzést a Science …