2020. július 15., szerdaMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Fél tonna talált kokain drogdílert csinált mindenkiből az Azori-szigeteken

Fél tonna talált kokain drogdílert csinált mindenkiből az Azori-szigeteken

19 évvel ezelőtt, 2001. június 6-án egy jacht sodródott túlságosan közel az Azori-szigetekhez tartozó São Miguel borotvaéles szikláihoz. A helyiek azt hitték, egy kutyaütő gazdag turista bérelte ki a méregdrága járművet, mellyel most készül zátonyra futni. Mint pár nappal később kiderült, ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna.

A jachtot egy gyakorlott hajós vezette, aki nem sokkal korábban már többször átszelte az Atlanti-óceánt. Kábítószer csempészéséből élt, és akkor is dugig volt a hajó téglányi vízhatlan csomagokra osztott kokainnal, amelyet Venezuelából Spanyolországba szállított. Csakhogy ez alkalommal nem volt szerencséje az óceán átszelésekor, viharba került, és annyira megrongálódott a hajója, hogy kénytelen volt megállót közbeiktatni.

A Portugáliához tartozó, de széles körű autonómiát élvező, Lisszabontól 1500 kilométerre nyugatra elhelyezkedő Azori-szigetek felé vette az irányt. Minthogy azonban a hajó rakománya minden bizonnyal érdekelte volna a kikötői hatóságokat, nem köthetett ki a São Miguelen lévő Pilar da Bretanha kikötőjében, ezért a part mellett cirkálva keresett egy csendes partszakaszt, ahol ideiglenesen elrejthette az árut. Végül rengeteg kokaintéglát zsúfolt egy halászhálóba, majd ezt egy vasmacskához erősítve elsüllyesztette az egyik part menti sziklabarlang bejáratánál.

A rögzítés azonban nem volt tökéletes.

Már a következő napon felfedezte egy helyi halász, hogy furcsa, fekete műanyag fóliával burkolt csomagot mosott partra a tenger. A csomagban liszthez hasonló fehér port tartalmazó csomagokat talált. Hívta a rendőrséget, és a rendőrök néhány órán belül 290 kilónyi tiszta kokaint gyűjtöttek össze. A következő napokban egymást érték a hasonló bejelentések, összesen több mint 500 kilogrammnyi kokaint sikerült begyűjteniük a hatóságoknak.

São Miguel

São Miguel

Fotó: Shutterstock

A 140 ezer fő lakta São Miguel pedig visszasüppedhetett kissé álmos nyugalmába. Vagyis nem, mert a becsületes megtalálók mellett voltak egy csomóan olyanok is, akik az ölükbe hullott fehér porban meglátták az üzleti lehetőséget, és eszük ágában sem volt azt bejelenteni a rendőrségen. Helyette inkább botcsinálta drogdílernek álltak, és innentől az események tragikomikus fordulatot vettek. São Miguel élete a feje tetejére fordult, és a sziget mind a mai napig nem tudta kiheverni a 19 évvel ezelőtti bűnös heteket.

São Miguelen hamarosan mindenkinek lett kábítószercsempész ismerőse.

Halászok, parasztok és mindenki, aki feltűnés nélkül keresgélni tudott a tengerparton, kokainra vadászott, majd a legvalószínűtlenebb módon próbálták elrejteni, szállítani és túladni rajta. Mint egy rossz vígjátékban, ez általában nem sikerült a legjobban. Bár nem lehet ennyi év után minden történet, legenda valóságtartalmát ellenőrizni, de annyi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/05/26/fel_tonna_kokain_drogdilert_csinalt_mindenkibol_az_azori-szigeteken/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sztálin unokája egy széttetovált amerikai punk

Sztálin unokája egy széttetovált amerikai punk

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Nemrég …